Moram priznati da puška lijepo i skladno izgleda sa samo jednim okidačem, dok mi ono s okidačem i posebnom ubrzicom izgleda ko šaka na oko. Natrpalo dva u prostor samo za jedan, ko da su pušku polupriučeni kovači konstruirali.
Pitanje, koliko je taj samo jedan okidač dobar na M70, da li se može podešavati?
Imam staru M67 8x57 IS, s plosnatom ručicom zatvarača ("pačiji kljun") i samo okidač je nešto najgore što sam vidio na bilo kojoj pušci. Ako se ubrzica ne koristi, puška je samo za vrane plašiti, nema šanse da s ruke pogodim vola na 100 metara.
Sama puška je lagana, idealna za lov u brdima, i fenomenalno mi "leži", dovoljno je pogledati u desno zakrivljen usadnik (kundak) da bi se vidjelo koliko je lijepo napravljen. Međutim, kad sam rastavio pušku da vidim može li se taj okidač zamijeniti nečim boljim, nisam sebi mogao doći od iznenađenja kad sam vidio da su okidač i ubrzica montirani na drvo usadnika, a ne na (čeličnom) kućištu zatvarača.
Bio sam pogledao Rusanov bez kočnice http://mikron.hr/index.php?route=produc ... uct_id=207 , pa me zanima kakav je taj u usporedbi s onim bez ubrzice na M70?
Također, ova moja M67 ima lošu cijev, ali bih radije umjesto zamjene cijevi kupio drugu isto takvu, samo u odličnom stanju. U svakom slučaju, bez obzira da li ću popraviti staru, ili nabaviti drugu, sadašnji blok okidača i ubrzice ide dolje, i dolazi nešto bolje, ali montirano na kućište zatvrača.