da razbijem malo ovu već ustaljelu atmosferu postova oko cijene streljiva, covida itd., predstavio bih svoju novu ljubimicu proizvođača "WBP" (Wytwórnia Broni Popiński) iz Radoma u Poljskoj, model "Jack Underfolder", koji je civilna, poluautomatska inačica puške AKMS. Pušku, mogu reći, želim cijeli život, a sada se to i ostvarilo. Jednostavno patim na taj izgled, što se nikako ne može vidjeti iz moje slike profila
Puška je, kao što je rečeno, poluautomatskog načina paljbe, u kalibru 7,62x39 mm, duljine cijevi 415 mm, ukupne duljine 910 mm, duljine kada je sklopljena 655 mm čime zadovoljava naš zakon. Masa puške je 3,2 kg bez okvira. Cijev je hladno kovana, kromirana, originalnog proizvođača FB (Fabryka Broni) "Łucznik", koji se također nalazi u gradu Radomu u Poljskoj te slovi kao jedan od boljih proizvođača cijevi za vojnu i civilnu industriju (što se tiče ove vrste oružja naravno). Drvene obloge su od laminiranog drveta, s kojeg sam skinuo neku vrstu laka te premazao sa nekoliko slojeva lanenog ulja u razdoblju od par dana te pobrusio finim brusnim papirom. Pištoljska drška je od stakloplastike kao i na originalu. Sanduk je napravljen iz čeličnog lima debljine 1 mm. Jedino što će od dodataka ikad ići na tu pušku, je kožni remen specifično napravljen za AK, koji sam stavio gore.
Prilikom testiranja na streljani, grupe su otprilike 7-8 centimetara (sa 4 testna metka) na 100 metara, što odgovara "vojno specificiranoj" preciznosti. Koristio sam jedino Sellier & Bellot, vjerujem da bi neki bolji strijelac mogao to sa ručno punjenim streljivom dao još i stisnuti.