Mr.Cabdriver wrote:
Kad ti već nije nož savršena kopija tigersharka, onda mu radije napravi dršku a la sendvič od dva laminat-restlova od prešanog bambusa. Lijepo izgleda za drške a tvrd je i žilav ko sam vrag.
Ne, morat ce ici neka pljastika.
Mr.Cabdriver wrote:
Da, da... a jednog jutra ćeš se probuditi sa 140 noževa u baksi koji su za gledanje a ne za upotrebu... bazirano na istinitom događaju
A otkojeg ti je to čelika?
Od celika za brodove
Mr.Cabdriver wrote:
Uf, a imam toliko nacrta noževa za realizirat
Baci sisu da se ogramooooo
Mr.Cabdriver wrote:
Navodno postoje zakaljeni i opušteni RAVNI gibnjevi za kupit novi, a da nisu ni nešto pretjerano skupi, s obzirom na debljinu i dužinu. Naravno, ne znam di ih ima.
Ovo ti sve govori.
Mr.Cabdriver wrote:
Inače od ovog hladnog poravnavanja gibnjeva nema puno sreće jer bi posle toga trebalo odraditi barem opuštanje ako je nož za upotrebu jer unutarnja naprezanja lako mogu koštat nož njegovog metalnog života ako ubodeš neki loš kut dok nešto raskopavaš njime ili cjepkaš.
Ja sam onaj svoj nazubljeni "hladno" ravnao sa macolom na panju od oraha. Ako su udarci pre jaki dolazi do napuknuca ploce. Ako su udarci umjereni ali precizni dobije se jedan vrlo zadovoljavajuci oblik bez ikakvih ostecenja.
Nije problem kaliti i opustati noz nego je problem sto treba puuuno prakse i zajebanih nozeva dok se ne stekne vjestina. Dakle neizvedivo.
Ovaj moj nizic ce biti za koji dan 2 godine. Srusio je metre i metre drva, nasiljio raznjeve, bio na kolinjima... I do sada nije ima ama bas nikakvih defekata.
Ako slucajno zakacim kakav kamen ili metal onda se istupi ali nista sto nauljeni kamen ne moze srediti.
Uf al sam sa nakucao