toni_u wrote:Mene interesira koji se je pistolj pokazao kao najbolji za IPSC odnosno koji se najcesce koristi?
Ukoliko govorimo o Production Division (tvorničko oružje sa minimalnim dopuštenim izmjenama i dodacima) koja se najčešće i za ssada jedino puca u Hrvatskoj pištolji su definitivno HS-9, Glock 17 te u zadnje vrijeme XDM, a pomalo ulazi i CZ SP01, sve u kalibru 9 mm PARA. Kada govorimo o tome koji je pištolj najbolji to je većinom do strijelca, ali većina strijelaca se u zadnje vrijeme slaže kako je to CZ SP01 Shadow, kojom puca i aktualni svjetski prvak Adam Tyc u ovoj diviziji. Razloga je više i sada bi se malo odužilo da pišem o svakom pojedinačno....
Ukoliko govorimo o Standard Division teško je reći o kojem se oružju radi jer ima masu vrlo kvalitetnih i rađenih isključivo za tu diviziju, ali sam 99% siguran kako je kalibar .40 S&W najzastupljeniji.
Ukoliko govorimo o Open Division također je teško reći o kojem se oružju radi jer ima masu vrlo kvalitetnih i rađenih isključivo za tu diviziju, ali sam 99% siguran kako je kalibar .38 Super najzastupljeniji. Pištolje možeš pogledati u podforumu IPSC open division - link
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=3&t=690.
Division OPEN I STANDARD za sada se ne pucaju u RH ali u regiji i Europi su dosta aktivne.
ovo je vrlo široka tema i zahtjeva puno vremena i detaljnijih odgovora, ali nadam se da sam ti barem malo pomogao.