Bilo bi zanimljivo kada bi netko napisao iskustva. U biti, ja ovo sve istraživam, ne samo radi edakucije, nego zato jer i polako sastavljam vlastitu pušku.lex-lutor wrote:Ima na forumu par ljudi koji su gradili pusku oko metka a ne obrnuto, sigruno bi mogli napisati vise detalja i provjerenih informacija, sto , kako , zasto...Pravila nalazu da se tezina mora uklopiti u propisane okvire, no svi su pokusali zadrzati sto je moguce duzu i deblju cijev a tezinu kompenzirati laksim optikama, nosacima i sinama od legura, pa cak i akcijama od legura sto je nekada bilo nezamislivo..IB43 wrote:...Smetnuo sam sa uma limit u težini na natjecanjima. Hajdemo reći da ga nema. Duže je bolje na daleko, ima svoj limit.
Mislim da bi bilo dobro za unapređenje ovog vida streljaštva. Natjecanje je jako onoliko koliko je prosiječni natjecatelj jak. Što je prosijek veći, ide to na veću razinu.
Radi limita u težini, teško će se netko naći u situaciji da je cijev baš toliko duga da je stabilna brzina problem.
Što bi bilo zanimljivo?
Koji je tip cijevi (contour) uopotrebljen u kojoj dužini i debljini, i primjećuje li se rasipanje po vertikali (efekt biča).
S obzirom na limitirani izbor baruta kod nas, jeli bilo problema pri traženju noda i stabiliziranju brzine za odabrano zrno, a da je punjenje ostalo razumno (ne previše i ne premalo).
Kada govorim o dugim cijevima, to bi bilo duže od 26".