timmy75 wrote:Trapavi, ogorčenost ovog naroda, a i foruma prema članovima stožera je po mom mišljenju zbog:
- političkog, a ne znanstvenog odlučivanja,
- ne uvođenja izvanrednog stanja, nego direktno upravljanje državom od strane jedne tj. nekoliko osoba,
- totalne nedosljednosti u tumačenjima iz dana u dan,
- debelo nedostatnog testiranja na broj stanovnika RH,
- tretmana mogućeg zaraženih (ljudi od 60-70godina satima čekaju na kiši i hladnoći na testiranje, znam iz prve ruke)
- neadekvatnih uvjeta u kojima ljudi rade i liječe se
- nepostojanje relevantnih, mjerljivih i opipljivih podataka na kojima mi se temeljile "mjere" i na temelju kojih bi ljudi znali što ih čeka i kada
- totalno poslušnički odnos prema katoličkoj Crkvi, za koju ne vrijede pravila
- bančenje članova vlade u ilegalnim barovima za vrijeme prvog lockdowna
- i stvar koja mi još najviše smeta od svega: iskrivljavanje istine i prilagođavanja činjenica sebi na mlin. Što god se dogodilo u našoj državi, jeste li primijetili da članovi vlade prokomentiraju s par dana zakašnjenja, dok smisle kako to predstaviti kao njihovu prednost. Svaki događaj koji se dogodi je nekako uvrnuto, uljepšano, izvrnuto stanje u kojem kraj zdravih očiju, ušiju i mozga trebam ipak vjerovati članovima vlade/stožera, prije nego zdravim očima.
I još, ne kažem da su članovi vlade staljnisti, ali ne bih stavio ruku u vatru da su neke metode korištene u upravljanju krizom, a i državom inače, itekako staljnističke.
Smatram da virus postoji, da bolest postoji, da je itekako opasna, da treba poštivati mjere kakve god jesu i da se treba liječiti i cijepiti (bez obzira na basnoslovne iznose koji će neki zaraditi). ALI, smatram da je upravljanje državom inače, a ovom krizom tj. stanjem pogotovo, EKSTREMNO LOŠE, te na temelju rezultata (prvi i drugi po broju slučajeva per capita i po padu BDP) imam pravo kao porezni obveznik, prozvati osobe odgovorne za takvo stanje.
Timmy, sa svim točkama tvoga navoda bi se složija, osim s jednim, a to je ovaj, jer mislin da je taj politički obojen.
timmy75 wrote:- totalno poslušnički odnos prema katoličkoj Crkvi, za koju ne vrijede pravila
Ka prvo, Hrvatska, iako sekularna država ima (ovisno o izvorima) 88 - 92 % deklariranih vjernika Katolika, pa bi crkva, oko koje su svrstani, tribala imati pravo što reći o bilo kojoj kriznoj situaciji, pa tako i ovoj, a ja recimo i većina Katolika koje znam ljuti smo na HBK koliko u ovom slučaju ide niz dlaku vlasti,koja se očigledno zagubila. Inače, za sve druge navode, skidan kapu.