Ja uz moju nisam ni dobio taj manual za izvoz, nego za domaću verziju LK M85 Standard, a tako je pisalo u računu.jolly wrote: ... M70 nije ispravno. Lako je provjeriti, jer se m70 ne proizvodi u kalibru 223, ni u 7.62x39. To su kalibri iskljucivo za model m85 (tzv "mini mauzer")
Ove podatke mozes pronaci na stranicama proizvodjaca.
Izvoz je isao sve pod "Mark X", za oba da modela (m85 i m70) - screen shot iz manuala Mark X.
Vjerojatno je neko kod upisa, pobrkao Mark X sa M70.
Ovo je link, na Mark X manual, za izvoz:
http://pdf.textfiles.com/manuals/FIREAR ... ms_mkx.pdf
A ovo M70 je nadodano u moj OL sada prije misec dana, nakon što je puška s ostalima bila kod policijskog oružara na pregledu.
Čim san to vidija u OL, znan san da nije u redu, ali što ću sad, jbg, neka stoji, ne da mi se tramakati ponovo,
pogotovo što mi je taj Oružar dobar prijatelj, pa da njemu ne kompliciram život. Popričaćemo ja i on o tome jednom uz kavicu.
A ovo o kalibrima, ni tu mi nije sve jasno. Ja sam više od godinu dna pretraživa po ciloj Jugi, namjera mi je bila nabaviti moj omiljeni kalibar, 22-250
u mom omiljenom modelu M85, ali to je bila nemoguća misija, na kraju mi je objašnjeno da se 22-250 uopće ne radi u modelu M85, nego samo u M70.
Zato san neveselo prihvatija Cal. 223 Rem u Mod. M85, jer mi je kraći mod M85, bija puno draži od dužeg M70.
Tako sam u tom traženju naletija na ovu M85 u izvoznoj izvedbi, što me iznenadilo, ali to mi se još više svidilo.