Inače, podnešen je zahtjev za registracijom, još uvijek čekam poziv na upis u knjižicu jer u HR nema ni jedan Daniel Defense. A možda me zadesi i Vučetić?

Da elaboriram napisano, pošto je neshvaćeno. Hrvatsko tržiše se sastoji od lovaca, sportskih strijelaca, ljudi koji si mogu priuštiti skupe igračke, ljudi koji bi si htjeli priuštiti skupe igračke, realnih i nerealnih ljudi.Ariel wrote:johnnyboyy1711 - vjerojatno smo se sretali na terenu, Čazma je i meni na vidiku.
AR15 - napisao sam jedan nepristojan post ali sam se ohladio, pa ću civilizirano. Zašto tražiti isplativost u nečemu što je neisplativo samo po sebi (osim trgovcima, proizvođačima i možda plaćenicima?). Riječi kao ulaganje i isplativost su potpuno deplasirane, one spadaju u domenu poslovanja, a ne hobija. Naisplativije je ne pucati i ništa ne posjedovati, ako ćemo realno. Jedna kvalitetna AR puška košta kao set felgi i guma za šminkerski auto, a razlika u cijeni između pojedinih modela me sigurno ne bi tjerala na promjenu odluke. Moja žena, doduše, cijeli dan zna vagati razliku između fena za 399kn i onog za 429kn, a na to potroši sate, ali nismo svi isti
.
Kroz 14 godina airsofta sam koristio pretežno M4 i HK416, ali sam uvijek zavidio Mk18 jer je bolji spoj balansa od 416 (čak i uz SMR rukohvat), a pruža sve prednosti freefloata i podešavanja. A kad smo već kod "use what hey use", mislim da 223/416 puno više pati od tog sindroma od Mk18, samo to s HK živo hebe za civilno tržište jer je popunjen vojnim ugovorima godinama unaprijed. I baš u inat švapskom elitizmu, citiram dedu iz Ko to tamo peva "te švabove treba...".
Mehaničke ciljnike posjedujem (KAC komplet, Mgpul MBUS komplet), ali dovoljno vjerujem Aimpointu i gađanju bez ciljanja (vježbao godinama).
Usporedba sa DD mil spec okidačem, da li je SSA primjenjiviji za Mk18 ili bi neki drugi okidač bio bolji ili pogođeniji, da li od Geissele-ja ili nekog drugog proizvođača?Ariel wrote: Geissele okidač: https://streamable.com/4ukyvh
Jedno praktično pitanje:kako je moguće da trgovina prodaje oružje(znači odobren je uvoz i prodaja),a visi u zraku da ga nakon prodaje možeš registrirati?Ariel wrote:https://hristo.hr/daniel-defense-mk18/
Napisao sam jednu blog objavu na stranici trgovine, ispričavam se ako ćete je shvatiti kao reklamu. Nije to poanta, već nešto više detalja o pušci koje sam ovih dana saznao. Čim bude upisana u knjižicu, krećemo put strelišta. Mogu samo reći da TR3 već neko vrijeme nisam vadio iz ormara.

Taj mi je dio jasan i logičan,ali vidimo da se orużje proda ,a onda se nateži smiješ li ga imati ili ne?istra champion wrote:Trgovac ti ne može prodati oružje koje se ne može registrirati...mora ispoštovati uvjete navedene mu u rješenju MUP-a o prometovanju oružja.
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests