No krenimo redom. Iako sam za zračnu pušku više manje odlučio šta bi uzeo stalno gledam na internetu neke sitnice i tako sam naišao na Hristo trgovinu. I osim zračnih pušaka imaju i zračne pištolje. I budući da mi je blizu reko idem se zaletiti do tamo čisto da vidim kako to izgleda uživo, kakav je osjećaj u ruci... Ovako na izgled mi se svidio taj STEYER M9 A1 ali ga nisu imali na stanju pa sam razgledavao druge pištolje, što zračne što airsoft. I naišao na CZ 75 P-07 Duty blow back, airsoft 6 mm. Pištolj mi se jako svidio na izgled, metalni je, blow back i vjerna replika pravoga. I kada sam ga primio u ruku baš mi je dobro legao i rekao uzet ću ga
I kada sam došao doma reko idem pogledati jel ima negdje taj STEYER M9 A1 4,5 mm zračni. I tako tražeći naišao sam na jednu trgovinu u Slovačkoj gdje je bio na sniženju po smiješnoj cijeni od 45 eura. I uz njega sam uzeo 1500 BB metalnih kuglica 4,5 mm i nekoliko CO2 ampula 12 g. Naručio to sve i roba stigla za 5 dana iz Slovačke
Taj STAYER je koliko sam vidio jedan od najjačih zračnih pištolja sa 3,3 J energije i izlaznom brzinom BB kuglice od 130 m/s. U šanžer stane 19 kuglica. Nije cijeli izrađen od metala kao CZ P-07 pa je i nekih 300 grama lakši od njega. Teži 532 g i tu razliku u težini sam odmah osjetio kada sam ga primio u ruku. Na početku mi je CZ baš zbog te težine nekako bolje ležao u ruci ali sada nakon par dana mi se čini nekako pre težak u odnosu na STEYER
Sada ima jedan zračni i jedan airsoft pištolj pa ču ih baš usporediti što se tiče preciznosti na 10, 20 i 30 metara. Trebam naći neko mjesto di bi mogao postaviti metu i isprobati ih.
I tako, planirao sam kupiti samo zračnu pušku ali evo kupio sam durbin, zračni pištolj i airsoft pištolj a pušku još nisam
Evo i slika od CZ 75 P-07 i STEYER M9 A1.