ponosni vlasnik mora biti prvi u selu
Čekamo njegov odgovor...

kolika je razlika u brzini u korist .460 toliko je razlika u energiji u korist .500,istra champion wrote:Po brzini i pritisku![]()
ponosni vlasnik mora biti prvi u selu![]()
Čekamo njegov odgovor...
Pitam se, pitam, ko li je to?istra champion wrote: ponosni vlasnik mora biti prvi u selu![]()
Čekamo njegov odgovor...
Da stvarno, tko bi to mogao biti ? No u svakom slucaju covjek ima ukusa, pa zna se da je 9x19 zapravo MK za prave ljubitelje pucaljki ...jolly wrote:istra champion wrote:
Pitam se, pitam, ko li je to?
Ako mene pitas trzaj iz puce sa cjevi 4" 0.44 Mag je NE-ugodniji od ovog 0.460 ! Govorimo naravno o full-power punjenju a ne nekoj mekanoj reload varijanti. E sada upitno je sto ljudi ocekuju kada uzmu takvu stvar u ruku ?Onty wrote:Imao sam prilike pucati iz S&W 500 , cijev 8-3/8", plinska kočnica aktivirana. Prvo svega, taj revolver nije za svakog, težak je, pucanj je enorman, i trzaj popriličan. Ako pogledate oglase po američkim stranicama, vidjet će te hrpu njih na prodaju. Isto važi i za 460 S&W.
Vjerujem ti da je 4" 44 Magnum gadan, pretpostavljam S&W. Nisam nikad imao, niti koristio 4". Najkraći 44 Magnum koji sam pucao su bili 5.5", i to SA. Nije tako loše, naročito iz Ruger Bisley.lex-lutor wrote:Ako mene pitas trzaj iz puce sa cjevi 4" 0.44 Mag je NE-ugodniji od ovog 0.460 ! Govorimo naravno o full-power punjenju a ne nekoj mekanoj reload varijanti. E sada upitno je sto ljudi ocekuju kada uzmu takvu stvar u ruku ?
Moram ti reći kad vidim toliku količinu baruta i tako laganu kuglu, naježim se što to čini cijevima.Zrno mase cca 200-240 grs i kolicina od 40-42 grs baruta N110 !!! Brzina > 730 m/s
Helooooo, ljudi! Prosjecan puscani metak 308W ima zrno od 140-175 grs i cca 38-44 grs N140, a puca se iz oruzja oslonjenog na rame mase cca 5 kg
Za velike kalibre je vrlo vazan balans oruzja a jos vaznija DOBRA DRSKA, nema pucanja velikih kalibara sa losom drskom jer gotovo sigurno zavrsava nezadovoljstvom, natucenim zglobovima i bolnim kostima u saci
Zapravno ne vidim problem, sve dok brzine ne krenu preko 950 m/s ja bih to stavio pod "normalna upotreba" , sa druge strane STANJE UMA na ovim podrucjima godinama NECE prihvatiti cinjenicu da je cjev POTROSNI MATERIJAL kojeg nakon ispaljenih 2-3-4 tisuce metaka treba baciti i ugraditi novu, naravno ako imas kundak i akciju koji zasluzuju novu cjevku !!!Onty wrote:.......Upravo o tome se i radi, SA revolver ima drugi balans i rukohvat pomaknut tako da se hvat sake ne mjenja prilikom okidanja, DA revolver mora biti tako slozen na prst ima dovoljno snage i polugu za okidanje i okretanje bubnja..KOMPROMIS !Najkraći 44 Magnum koji sam pucao su bili 5.5", i to SA. Nije tako loše, naročito iz Ruger Bisley.
...Moram ti reći kad vidim toliku količinu baruta i tako laganu kuglu, naježim se što to čini cijevima.
Oprosti, mali nesporazum, imao sam u vidu revolver S&W 460.lex-lutor wrote:Zapravno ne vidim problem, sve dok brzine ne krenu preko 950 m/s ja bih to stavio pod "normalna upotreba" , sa druge strane STANJE UMA na ovim podrucjima godinama NECE prihvatiti cinjenicu da je cjev POTROSNI MATERIJAL kojeg nakon ispaljenih 2-3-4 tisuce metaka treba baciti i ugraditi novu, naravno ako imas kundak i akciju koji zasluzuju novu cjevku !!!Onty wrote:....Moram ti reći kad vidim toliku količinu baruta i tako laganu kuglu, naježim se što to čini cijevima.
jeftinije (makar po zivce), a svakako je i jednostavnije prodati komad oruzja i kupiti novo oruzje na nabavnu dozvolu (ili ga onesposobiti, ili ga predati u mup) nego mijenjati cijev na oruzju u Hrvatskoj.lex-lutor wrote:
sa druge strane STANJE UMA na ovim podrucjima godinama NECE prihvatiti cinjenicu da je cjev POTROSNI MATERIJAL kojeg nakon ispaljenih 2-3-4 tisuce metaka treba baciti i ugraditi novu, naravno ako imas kundak i akciju koji zasluzuju novu cjevku !!!
Jolly, ne bih u OffTopic ali...jolly wrote:lex-lutor wrote:
- ako je puska ima neku emotivnu ili dodanu vrijednost, poput puske iz nasljedstva ili rucno slagane puske iz Ferlacha ili Londona.
- ili ako je puska za natjecanje, i ako je cilj dobiti najvecu mogucu performansu match puske - dakle, ako su motivi vrhunski sportski MEDJUNARODNI rezultati. (znacii profi sport)
- U suprotonom, ovo treba batiliti
Ok, sve +5.Onty wrote: Oprosti, mali nesporazum, imao sam u vidu revolver S&W 460.
Revolveri su malo drugačija priča. Koliko sam vidio, kod većine revolvera 38 Special trošenje cijevi ne bi smio biti problem, mada može biti kod dugotrajnog korištenja i ako se koristi dvobazne barute. Vidio sam 357 Python, vlasnik veli da ga imao decenijama i ima barem 25 000 hitaca, 99% 38 Special, pa mu je ipak nagrižena erozijom ne samo cijev, nego i je prednja strana bubnja ima male kratere. Koliko znam, stariji revolveri radi upasivanja dijelova nisu imali čelike velike čvrstoće, pa bi i to mogao biti jedan od razloga.jolly wrote:Sta se kratkih cijevi tice, one su skoro nepoderive. Neusporedive po dugotrajnosti prema karabinskim cijevima, dakle, jos manje su "potrosni materijal". To moze biti predmet akademske rasprave, ne i prakticni problem.

Nesto tu ne stima !!!Onty wrote:Evo što svega 90 naboja 357 Magnum može napraviti na S&W 340PD. Zaista zabrinjavajuće:
http://smith-wessonforum.com/s-w-revolv ... -ammo.html
Prvo svega, treba napomenuti da spomenuti S&W 340PD ima bubanj od titana. Naravno, bitno je o kojoj je leguri riječ. Pretpostavljam da se ne koristi najčvršća radi obrade.lex-lutor wrote:Nesto tu ne stima !!!
Ako je netko NEMILOSRDAN prema oruzju onda sam to ja, 357/44 mag sam ispucao iz revolvera na kile i nista od ovoga nisam primjetio. E sada ako netko samo drobi i nikada nista ne cisti pa se stvaraju tlakovi veci od normalnih to je OSOBNA GLUPOST.
Ne treba nasjedati na sve price kao i na serije sa losim materijalima, dobar revolver , sa DOBRIM materijalom mora izdrzati cca 150.000 357 magnum hitaca BEZ OSTECENJA !!
Ako netko ne vjeruje neka cita :
https://www.thetruthaboutguns.com/gun-r ... -revolver/

Moje čestitke, zavidim ti.istra champion wrote:3 Target Masterpieca; K17-3, K14-2 i 14-3.
Ljudi su po defaultu "bedasti" ma koliko mi tvrdili suprotno !Onty wrote:...... Ono što sam bio našao je špekulacija da problem nastaje kad se koriste olovne kugle u slabijih revolvera poput S&W K-frema. Tada se stvaraju naslage olova na ulaznom konusu cijevi, i kad se ispali 357 Magnum s bakrenom košuljicom, konus na cijevi dobije pukotinu. Bez obzira drži li ova teorija vodu ili ne...
NEKADA je KVALITETA revolvera svih tih brandova bila VRH, Manurhin, Korth, S&W, Colt, znaci nisi mogao reci koji je losiji nego samo koji je manje kvalitetan, no kako je rasla glad za profitom i potreba za vecom kolicinom dogodio se presedan koji je tesko objasniti.... nove tehnologije, bolji materijali, laseri , obrada u mikron a finalni proizvod losiji nego prije 30 godina ??? Znaci da se stedi na materijaima, drugog objasnjenja nema.Govoreći o Manurhin revolverima i koliko oni mogu izdržati, to ti je ko da uspoređuješ Mercedes s Fiatom. Koliko znam, niti jedna drugi proizvođač revolvera ne daje takve garancije. Usput, govoreći o Manurhin revolverima, našao sam da otkad je firmu preuzeo Chapius, kvaliteta nije kao što je bila:
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests