Aha, thanks. Sada su mi jasni ti pojmovi. Slug sam vidio ali nisam znao da se tako zoveIB43 wrote:Dijabola = metak za zračnicu kao šeširić
Slug = metak za zračnucu poput pravog metka.
LOT ukratko serija. Znači da je sve sa istog stroja u jednom mahu. Znači sve će biti iste.
Nisu svi strojevi u najboljem stanju pa postoje i loši LOTovi u opticaju. Kupiš jednu limenku i ako je LOT dobar i precizan, kupiš ih odmah gomilu. LOT broj ti piše na limenci.
Twist cijevi = koliko se zrno puta okrene dok prođe kroz cijev. 1:8 = 1 okretaj na 8 inča dužine. Ovo ti odredi rotaciju i stabilnost. Pogledaj Millerovu računicu za stabilnost.
ES = extreme spread. Nikada se zrno ne ispuca na istoj brzini. To je razlika između minimalne i maksimalne brzine.
Drag = otpor. Znači otpor kretanja kroz zrak.
Jasan mi je i LOT. Kada nakon isprobavanja nađem LOT sa kojim najbolje gađam uzmem te limenke
Što se Twista tiče i mislio sam pitati da li se i koliko dijabola okreče u cijevi dok izlazi van. To mi je jasnp iz vatrenog oružja iz kojeg sam pucao. Ako zrno ima veći broj okretaja u cijevi trebalo bi imati veću stabilnost tijekom leta...
ES, i to mi je jasno. Vidio sam na testovima brzine da nemaju sve dijabole istu brzinu i da ona varira. Razlika između minimalne i maksimalne brzina bi trebala biti što manja...
Drag = otpor. Kako se radi custom drag?