Trapavi wrote:Pa kakve veze ima kad ga ionako čiste Asolom , bilo da se radi o manevarskom ili bojevom streljivu. Vojska čisti oružje sa onim što je usvojeno u službenu upotrebu a ne ide kupit brunox ili balistol ili što ja znam što . Bivša (jna) je koristila Drnč i Zuon, a ova sad Asol što jje tu negdje samo jedno od srpske tvornice FAM a ovo je INA . I da na pakovanju Asola stoji da je i za pješačko i artiljerijsko oružje.Ruda wrote:Nemojmo brkati lončiće, kakve veze imaju s čim se čiste minobacači i topovi. Pod pojmom vojske i čišćenja to se odnosi na kratke i duge cijevi s kojima se mi možemo usporediti. S napomenom da u vojsci kod čišćenja nije problem bojevo streljivo, jer se ispale jako male količine godišnje, jedan vojnik u pješadiji ne ispali godišnje streljiva što neki od nas ispale u jednom odlasku na strelište. Najveći problem je manevarsko streljivo, jer na ustima cijevi kad se našarafi pojačnik trzaja večina gareži i baruta ostaje u pušci. Rekao bih da 1 manevarac uprlja oružje kao 100 bojevih metaka.
Mi smo se trenutno ulovili Asola no svaka zemlja ima u službenoj upotrebi svoj ekvivalent ulja za čišćenje i podmazivanje .
U vojsci si pa znaš s čim čiste? Kolega ja ti govorim iz osobnog iskustva. Nije ovo više JNA pa kad ti on kaže čisti drnčem ti moraš čistit drnčem. Asol ulje da, ja ga i privatno koristim i na poslu ali drnč ne.