Moral kršćanstva, islama i budizma nije isti. Dobro nije isto u Kršćanstvu, islamu i budizmu.lex-lutor wrote:Pa ako ćemo baš pošteno i sa gledišta neke mentalne slobode ja sam prvi PROTIV da djeci roditelji odmah po rođenju prikrpe pripadnost religiji i da ih se odgaja kako trebaju biti pnizni, pokorni, samo slušati i vjerovati u čuda koji se ne mogu dokazati.sjekira wrote:....., zabranjen vjeronauk do djetetove 18 godine do tada dijete je smjelo biti izloženo samo nacionalsocijalističkom učenju ......
Ne treba mi ni kršćanstvo , ni islam ni budizam, da djecu odgojim što je dobro, a što je loše. Kada djeca postanu ljudi i postanu mentalno zreli neka se opredjele žele li imati neke veze sa religijom ili ne.
lex-lutor wrote:Drugi veliki problem je suprostaviti se katoličkoj crkvi u bilo kojem pogledu jer svi moramo shvatiti da je to FIRMA-poduzeće-korporacija koja svoj program razvija do sitnih detlja više od 2000g, prilagođava se trendovima i situaciji puno brže nego mi to mislimo. Puno ulažu u znanje u svojim redovima, na svim poljima i definitivno su nadmoćni ma što got mi mislili o tome.
Maknemo li hoby ( priče o vjeri ) iz te firme što ostej:
- besplatno školovanje do akademskog nivoa
- besplatna hrana
- besplatan smještaj, putovanja,
- raspolaganje gotovinom bez poreznog nadzora
- auti po želji
- najbolje nekretnine na svijetu
- ne plaćanje poreza
- besplatna zdravstvena zaštita
- osigurana potpora i pomoć za vrijeme mirovine
- na kraju i besplatan pogreb
- i naravno puno curica za koje službeno nitko ne zna..
I tko ne bi voliko imati poduzeće sa takvim mogućnostima za SEBE i svoje zaposlenike.
Zapamtite: "Budite dobri vjernici i šlušajte što Vam propovjedamo" ( ni slučajno ne gledajte što mi radimo ) !!!
ovo kao da sam pročitao prije prethodnog mog odgovora... onaj dio o mantrama i infantilizmu