Da kažem to simbolički - da li ti za dubinsko ronjenje treba kvalitetna boca ili možeš uzeti neku bezveznu ili za padobranstvo pravi padobran ili padobran koji ćeš sklepati doma (neću dalje nabrajati ima još)???
Naravno u početku (na prve treninge) ćeš dolaziti sa onim što imaš kako bi vidio što je uopće IPSC i da li se u njemu vidiš. Nakon toga ćeš vidjeti kod klupskih kolega njihovu opremu i prednosti iste i ako odlučiš da je IPSC za tebe onda ćeš si i nabaviti prikladnu opremu.
IPSC je SPORT, a svaki sport ima svoje posebnosti i svoju opremu kako bi se razlikovao od drugih i sami sport učinio još sportskijim.
Nije isto vidjeti IPSC strijelca koji je opremljen sa IPSC opremom i onoga koji je opremljen futrolama, opasačima i ostalim što vuku na militari il police look. Kad vidiš ovog prvog onda i vidiš da taj doživljava i shvaća IPSC kao sport i ozbiljno prihvaća sva pravila sportskog ponašanja, a kada vidiš ovog drugog onda kroz njega gledaš i njegov klub i državu odakle dolazi jako neozbiljno. nadam se da shvaćaš što ti želim reći....
Jeftino ili skupo...što je za koga jeftino a što skupo??? to je ono što ćeš vidjeti i procjeniti u početku bavljanja istim.... Da, može se reći da je IPSC skup sport (moja oprema vrijedi cca 10.000 kuna) ali stara poslovica kaže "rastegni se onoliko koliko se možeš pokriti", tj. nije sve za svakoga....i što bi rekao moj frend na pitanje skupoće IPSC - "Ja bi htio voziti formulu 1, i j****i zgodne hostese koje se tamo motaju, ali nemam 50 milona eura, pa ne vozim, a kad ne budem imao mogućnosti pucati IPSC zbog novca-neću!"
I postaviću nekoliko pitanja svima koji se bave nekim sportom - da li se skupina prilagođava pojedincu i pravilima pojedinaca ili je pojedinac taj koji se treba prilagoditi skupini??? Da li bi svi mi koji godinama ulažemo u sebe i svoju opremu istu trebali prodati ili podjeliti te nastaviti pucati sa neprikladnom samo kako bi se senzibilizirali sa nekoliko onih koji si ne mogu priuštiti neki dio propisane opreme???