Ice wrote:Renato 013 misliš da na Glock i ostala oružja ne zaračunavaju sva davanja koja i na XD ili HS,naravno da zaračunavaju itekako, tako da ne shvaćam najbolje taj tvoj argument, a što se tiče primjeraka za SAD i ove za RH naravno da nisam mislio da će formirati novu proizvodnu liniju, ali kao i u svakoj proizvodnji naravno da nastaje jedan dio proizvoda koji ne udovoljavaju strogim i zahtjevnim kriterijma distributera u SAD-u, ako imaš nekoga u tvornici pouzdanog tko će ti omogućiti da kupiš primjerak koji je trebao biti izvežen za SAD, odlično,no mi ostali ćemo se morati nadati da smo za svoje novce dobili primjerak makar blizu kvaliteti primjeraka koji se izvoze (što nije bio slučaj s mojim HS-om 2000 iako su mi govorili da je to isti proizvod ili se, ako je zaista istina da nema razlika naprosto radi o proizvodu koji je prilično inferioran u odnosu na Glocka, što se iskreno nadam da nije)
Svaki HS odnosno sad HS9 ili neki drugi u zavisnosti od kalibra uključujući i najnoviji XDM su jednake kvalitete!
Nema razlike između modela za SAD i modela za ostatak svijeta pa tako i Hrvatsku!
Taj tko ti iz tvornice prodaje "banane" i ostala "egzotična voća" očito bi trebao raditi kao piljar a tamo se zaposlio preko veze pa sad stvara urbane legende na temu razlika HS i XD.
Btw.ja sam na svojem HS 2000 u razdoblju od 4 godine ispalio nešto imeđu 48-52 000 komada streljava,što tvorničkih što ručno punjenih i jedino što mi se dogodilo jest da mi je pukla opruga mehanizma za okidanje. Tad je repariran u tvornici i okupan u Teniferu. U tome razdoblju imao sam samo 3 zastoja i sva 3 su bila ista. Radilo se o klasičnom "double feed" zastoju. Indikativno je da se u svim slučajevima radilo o Sellier & Bellot čahurama iz iste problematične serije.
Činjenica o samo 3 zastoja sama po sebi jasno govori u prilog pouzdanosti pištolja.
Rješenje izvlakača na HS-u jest takvo kakvo je, pomoću lisnate opruge, i ono je nešto što bi realno gledajući bila mana.
Ipak pištolji odlično funkcioniraju, i na kraju uvijek problem bude u vlasniku.
I na kraju tko kaže da su izvlakači na GLOCK-u odlični?!?!
Pa ja sam dosad na svojoj .45-ici slomio 4 izlakača!