stolttom wrote:Lex, za naštimat paralaxu na sightronu treba mi asistent tvoje građe-krupnije... i dve morše za fiksirat pušku...meni dovoljno o sightronovoj mehanici. Što se pak box testa tiče, svaka nova i propisno ugrađena optika ga mora perfektno odraditi. leupold ga radi i nakon niza godina i karijole metaka. Nadam se da ću moći isto reći i za sightron za 10g.
Kad se vratim doma pozvan si da u društvu usporedimo donekle usporedivo, znači sightron siii 8-32x56, leupold mark iv 8,5-25x50 te oba march-x 8-80x56 i 5-50x56 sve 2.fp, sve tactical i sve mtr.
Hahahhahahhah...dobraaaaa...
Moram se sloziti da SIII ima "tesko" dugme za paralaxu, mada to sigurno nije slucajno jer ako E/W dugmici klize kao od sale ne vidim razloga zasto ne bi i ovaj tako isao da su to konstruktori imali namjeru napraviti, znas da kod Japanaca nista nie slucajno.
Sto se tice March-a to mi je poznato jos od prije 3 godine, ostao sam impresioniran da je STVARNO UPOTREBLJIVO podrucje od 8-60 puta bez ikakvih problema, nakon 60-80 postaje malo mutniji ali to nema smisla niti spominjati. Kvaliteta slike je neupitna...naravno kao i cijena.
Jako me iznenadilo kada sam naisao na jedan test gjde bas nisu nahvalili Marchovu mehaniku, idem ga pronaci pa ga zakacim...osobno mislim da je u pitanju negativni marketing jer Ameri nemaju nista u toj klasi
Radi se o skromijem modelu....
http://precisionrifleblog.com/2014/09/0 ... e-summary/