.[/quote]
Bilo bi interesantno čuti kaj na ovo vele forumaški šampioni i zlatno-medaljaši!
Darko prijatelju.Darko11 wrote:Ne vidim na koji nacin bi se zatvaranjem komore dobilo na preciznosti i nema razloga da bolt actioni budu precizniji.Takodjer kod sustava sa plinskom komorom zrno je vec izvan cijevi prije pocetka ciklusa tako da vjerovatno nema ni gubitaka plinova.
Ne natjecem se ali me zanima tehnicki zbog cega bi poluautomati bili ne precizniji od repetirki i ako jesu, zasto?Bivsa jna je imala kao prvu snajperku M69 bolt action pa su presli na pasp.Spinnaker wrote:Darko prijatelju.Darko11 wrote:Ne vidim na koji nacin bi se zatvaranjem komore dobilo na preciznosti i nema razloga da bolt actioni budu precizniji.Takodjer kod sustava sa plinskom komorom zrno je vec izvan cijevi prije pocetka ciklusa tako da vjerovatno nema ni gubitaka plinova.
Da li se ti natjeces u kojoj strijeljackoj disciplini?
I dal si vidio da se netko negdje natjeca PA puskom?
Mozda si ga i vidio,al sigurno ne na tronu.
Ovo pisem zato sto je na jednom forumu kod susjeda postavljeno pitanje da li bi zrno od M 70 "ciganke" imalo veci domet i probojnost kad bi se podigao tronblonski nisan te time zatvorila plinska komora sto i postoji kao opcija na ovoj puski.Odgovor jednog izinjera iz Zastave je bio da se nista nebi promjenilo i uz to je imao neke dijagrame sirenja plinova koje nista nisam razumio.Meni to cak ima smisla jer zatvarac mora biti zatvoren dok zrno ne napusti cijev potpuno i tlakovi ne padnu na sigurnu razinu da se zatvarac otvori a plinovi ne ozlijede strijelca, kao i kod svakog oruzja a onda znaci da prava akcija nastupa inerciski tek posto zrno napusti cijev tako da, sve je moguce.dive37 wrote:Kako misliš da je zrno napustilo cijev prije početka ciklusa?,da je tako ciklusa nebi niti bilo,pogledaj gdje je izlaz plinova iz cijevi koje dijeluju na klip zatvarača,kod m76 na nešto više od polovice cijevi
JNA je presla na pasp, ne zato jer je bolja - u smislu preciznija, nego zato jer ima vecu vatrenu moc, sto se vejrojatno smatra boljom kvalitetom u odredjenim uvjetima ratovanja, na uobicxajenim ratnim udaljenostima do 400 metara.Darko11 wrote: Ne natjecem se ali me zanima tehnicki zbog cega bi poluautomati bili ne precizniji od repetirki i ako jesu, zasto?Bivsa jna je imala kao prvu snajperku M69 bolt action pa su presli na pasp.
Imas svega i svacega, no nisu ni ti konstruktori bas od jucer.....vidis da nema cvrstih spojeva izmedju komore i cijevi...jolly wrote:...Drugo, cim su dvije cijevi u igri, takodjer imas i lako moguce razlicito zagrijavanje, pa onda i termicku diletaciju.

Nisam nesvaceni genije,genije jesam ali neko je shvatio prije meneDarko11 wrote:Hvala na odgovoru iako mi je malo tanak.Nije nikakav problem izvesti plivajucu cijev i klasicni kundak na P.A puski koja bi izgledala poput M14 ali sa sustavom bravljenja valjcima( roller-delayed blowback) kao kod G3 a ne posudbom plinova.Ali ok,nebitno.Valjda sam ja ne shvaceni genije
na kojem dijelu cijevi je fleka? gore,dolje,lijevo,desno? na početku cijevi,na sredini ,ustima cijevi?Aguila wrote:Za vikend sam pogledao jednu iz oglasnika ( M76), i na jednom dijelu cijevi(iznutra)je crna fleka oko 2 cm koja se neda skinuti krpicom. Imam ko kakva iskustva, da li je to nagriženo ili što drugo..? Inače se ostatak cijevi sjaji.
Hoces reci samo u jednom zljebu?Aguila wrote:Fleka je na polovici cijevi ili čak više malo prema ustima cijevi gledajući od ležišta. Točno je u jednom polju i prati ga oko 2 cm.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests