@jolly, kad pucas rekreativno kao ja, onda nemoj ispod 100 kom. Ili pozovi nekog sa sobom da ti samom ne dojadijolly wrote:@ Mirotvroac:
Temeljito jest, ali:
Koliko ucestalo provodis taj postupak?
Svaki put, nakon makar jednog ispaljenog metka?
Jednom tjedno?
Jednom mjesecno?
Dva put godisnje?
Jednom godisnje?
Ovakvo detaljno ciscenje radim samo poslje pucanja. Da ponovim, ciscenja nikad dosta i previse, moze ga samo biti premalo pa za par godina imas sve samo ne cijev.
Dokaz ovome da i sam nakon tjedan dana ako npr. naspricam balistlom, znam ga uklanjajuci suhom i cistom krpicom pronaci zelene tragove, sto znaci da je vjerovatno odreagirao sa bakrom, tombakom, odnosno onim sto je ostalo od kosuljica zrna. Znaci ciscenja nikad dosta!
Za duze drzanje i skladistenje, svaka dva tri mjeseca pocistim suhom krpicom ostatke starog sredstva, ulja ili balistola, i samo jednostavno nanesem novi sloj.
Ovo uvijek odrzava svjezinu zastitnog sredstva i mislim da je to dovoljno. Osim toga, ako je ostalo nesto ostataka od pucanja u cijevi, a vjeruj uvijek ce ga ostati, ti ostaci uvijek u svijezoj kupki nece imati priliku odreagirati sa zrakom i vlagom, i eventualno zapoceti neko korozivni proces. Eto zato su po meni dobre te svako malo izmjene i osvjezavanje