domlator wrote:
Hvala Jolly ali mi ovaj dio baš nije jasan. Znači ja nemogu dobiti nabavnu dozvolu za kupnju oružja ako nisam aktivni član nekog streljačkog društva? Jer većina njih traži da imaš svoje oružje a oružje ne mogu kupiti ako nisam član, pa mi taj dio nije jasan
Nadam se da ste razumijeli što sam htio reći

Tocno tako.
carobni krug - zakonske zavrzlame.
Moras biti "aktivni natjecatelj" sto znaci da moras barem na jedno natjecanje. I to kao clan streljackog kluba i unutar streljackog saveza.
Onda izadjes u biltenu.
Onda preko kluba trazis da ishoduju potvrdu od krovnog saveza za tebe.
Mozes ici na natjecanje iz bilo kojeg kalibra, kratke i duge cijevi, bilo koje.
Najbolje ti je naci nekog prijatelja koji je clan streljackog kluba, nek te odvede u klub.
Ako nemas frenda strijelca - odi od kluba direktno i raspitaj se o uvjetima clanstva, a posebno pitaj ako imaju klupsko oruzje s kojim bis nakon treninga i upoznavanja otisao na tekmu.
Takodjer -mnogi klubovi imaju klupsko oruzje, pa se raspitaj u tom smislu kad budes se uclanjivao.
U klubu ce te upoznati sa pravilima streljane, ponasanju na paljbenoj liniji, sigurnom ruukovanju oruzjem i slicno.
I onda iz prijateljevog oruzja - odradi prvi tekmu (ako zaista je pravi prijatelj).
Ili iz klupskog.
I rijesio si bilten
U streljastvu Pocinje se obicno iz malog kalibra, ali nije receno. i MK tekma zadovoljava sve te uvjete
A takodjer mozes obratiti paznju na takmicenja i discipline iz crnog baruta.
A za nabavku oruzja na crni barut u kategoriji C ne treba nabavna dozvola, uz uvjet da imas obavezu prijavljivanja u nadleznu postaju mupa-a.
Dakle, sad sam ti naveo dva puta kojim mozes krenuti.
Ponavljam, odi na thread o nabavnoj dozvoli - tamo je sve vec opisano.