Hackerivs wrote:sin wrote:Hackerivs wrote:Druga stvar je kontrola držanja oružja. Gdje je takva stvar regulirana? Kakvim zakonom i pravilnikom je predviđeno da dečki u plavom dolaze kad požele i onda gledaju kako ti držiš oružje. Koliko god sam se dobro informirao u zakonu ovu stvar nisam susreo.
''Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika
u postupku za izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi'' - NN br. 33 od 21.03.2008.
boldao sam važan dio u tvom odgovoru. to se radi u postupku kad ti podneseš zahtjev. moje pitanje se odnosilo na redovite kontrole kad ti već imaš oružje, a ovaj pravilnik sigurno nema veze s tim.
Inače ljudi kako imam prebivalište u jednoj županiji a treniram u zagrebu, pitao sam se dal smijem držati oružje u zagrebu. pitam u svojoj pu, oni kažu ne. zovem petrinjsku, kažu može. (još mi je pripomenula kako ja oružje mogu imati bilo gdje u hrvatskoj, važno da ga ispravno prenosim i da sam prijavljen tamo gdje držim i da imam sve uvjete) opet odem ovim svojima, kažu oni da nemaju veze s petrinjskom i pročita mi članak 30. stavak 2. ZoO. u jednom topicu na ovom forumu su mi rekli da se može oružje čuvati u mjestu boravišta, samo se u petrinjskoj neka izjava potpiše (a oni o toj izjavi ne znaju ništa)
e sad, kako se postaviti prema ovom problemu? jedni kažu jedno, drugi drugo, a zakon je tu isto jasan ali i nelogičan jer u obzir uzima isključivo prebivalište.[/quote]
Mozda da procitaju i clanak 31 , ne znam zasto se ovdje spominje boravište ako se tamo ne smije drzat oružje.
Članak 31.
Vlasnik oružja i streljiva koji napušta mjesto prebivališta il
i boravišta na vrijeme duže od godinu dana, a oružje i streljivo koje prema ovom Zakonu posjeduje na temelju oružnog lista ne nosi sa sobom, dužan ga je predati na čuvanje osobi koja ima oružni list za držanje ili držanje i nošenje oružja ili ovlaštenom trgovcu oružjem.
Vlasnik oružja i streljiva dužan je u slučaju iz stavka 1. ovoga članka o predaji oružja i streljiva na čuvanje osobi koja ima pravo držanja ili držanja i nošenja takvog oružja obavijestiti nadležno tijelo u roku od osam dana od dana predaje.