Nisam baš najbolje shvatio tvoje pitanje, ali pokušat ću ti pomoći.greenbrigade wrote:Imam sve uvjete koji su mi potrebni za podnošenje zahtjeva za nabavu.
Bit lovac mi je skup sport, više me zanima IPSC ali kako san vidio on nije zaveden u Streljačkon savezu.
Kako staviti za samobranu ili sportsko streljaštvo
zahvljujem
Dakle, ja imam pet komada oružja koje je registrirano kao lovačko. Budući da sam htio nabaviti i (serijsku) malokalibarsku pušku za bavljenje streljaštvom, morao sam dobiti potvrdu od Hrvatskog streljačkog saveza da se aktivno bavim streljaštvom. Uvjet za dobivanje te potvrde je da ti ime barem jedan puta godišnje izađe u biltenu nekog od službenih natjecanja HSS-a. Meni recimo bilten sa Sniper kupa nisu uvažili budući da se ne radi o službenom natjecanju HSS-a.
No, to mi nije bio problem jer sam imao bilten sa jednog od natjecanja Streljačkog saveza Zagreba
Dakle, ako nisi lovac, tj. nemaš lovačku iskaznicu, ili nisi nastupio na nekom od službenih natjecanja Hrvatskog streljačkog saveza po meni ipak nemaš uvjete za nabavnu dozvolu.
Ako ti je lov skup sport, onda se učlani u neko od streljačkih društava u tvojoj blizini (vidi web stranicu HSS-a), izađi na jedno od službenih natjecanja HSS-a ili županijskog streljačkog saveza, izvadi potvrdu da si aktivan strijelac (pronađi dokument pod nazivom "Odluka o potvrdama za oružje koje izdaje HSS" na web stranici HSS-a), obavi liječnički i onda kupuj brate
Što se tiče nabavne dozvole u svrhu samoobrane, to je već objašnjeno u starijim postovima.