učlaniti se u streljački klub koji ima natjecanje sa MK (godišnje 150 kn - pa na više)ST_shooter wrote:Pozdrav ljudi,
evo ovako, želio bih nabaviti pušku/pištolj u kalibru 0.22LR
pošto sam civil, 29.godina, nisam član lovačkog društva ni streljačkog kluba, što trebam napravit prije nego dam zahtjev za nabavkU?
Ako se učlanim u streljački klub koliko vremena treba proći dok ne budem u mogućnosti predati zahtjev za nabavu?
Sudjelovati na službenom natjecanju (rezultati nisu bitni, samo da službeno izađe tvoje ime u biltenu streljačkog saveza, recimo nekih 30kn kotizacije)
zatražiti potvrdu kod tajnika kluba da si aktivni član kluba u svrhu nabavke MK čitaj vatrenog (potvrda 150kn)
predati zahtjev za nabavku oružja za držanje kalo članu kluba i saveza (jer strelcima ne daju za nošenje 20 -30 kn)
savjet da neposredno prije ili za vrijeme zahtjeva nabaviš ormar za oružje bez toga ništa od nabavne (800kn jadan, ali prolazi)
poziv da obaviš lječnički pregled u suprotnom by by (lječnički 460kn)
nakon lječničkog ideš odmah po nabavnu dozvolu (već si je platio, ako nisi budeš)
kad kupiš oružje npr cz452 lux .22lr (2700kn)
registracija oružja i dozvola za držanje (50kn)
Ako sam dobro izračunao igra te košta nekih 1700 kn + oružje 2700 kn računaj da je u igri ca 4500kn za prvi komad u ormaru
e sad ako želiš biti lovac
dodaj 3000 za ispit
200 zdravica pa i više
150 iskaznica
150 markica
3500 kn
od ukupne cifre 8000 kn odbij (300 jer kao lovac ne trebaš članstvo u strelj. klubu i potvrde saveza)
Čak je i mene sada iznenadilo koliko priča košta, ali gušti su gušti,
cz 452 lux .22lr
strijelac 4500kn
lovac 7700kn