Da li ti čitaš postove ili samo pišeš reda radi?valdop wrote:neki dan sam bio na šalteru u mup-u i sreo dvojicu koji su morali predati dozvole za držanje i nošenje i dobili su dozvole samo za držanje ( o svom trošku ) za isto oružje ( pumperica ), znači oružje više nije za samoobranu već samo za pucanje na streljani ( moš misliti ). doduše nisam pitao jesu li dostavili razlog za držanje oružja za samoobranu.
Ako su imali dozvole za nošenje za samoobranu za pušku (očito su to dobili davnih dana kada se davalo), sada im je zamijenjen oružni list za onaj za držanje(baš da ćeš nositi po gradu pušku za samoobranu je malo prenategnuto), ali ta puška i dalje služi za samoobranu. Ne znam kako si zaključio da to više nije za samoobranu već samo za streljanu.
Još nešto, a to sam već napisao prije, samo treba pročitati stare postove, da se ne ponavljamo, ako imaš lovački ili sportski pištolj i poslužiš se njime za samoobranu u svojem stanu, to nije kršenje zakona.
Svako oružje smije se koristiti za samoobranu, čak i ako je u ilegalnom posjedu. Kasnije dolazi odgovornost za ilegalno posjedovanje oružja, ali to je druga priča i drugi slučaj.