Vidim da je Patch ovo TOTALNO krivo razumio ali dobro...
Ja sam samo dobronamjerno želio nešto reći Kaliguli da
ne govori o nećemu o čemu ne zna.
Ja sam htio ukazati na jednu,NEPOBITNU ČINJENICU;
Uza sve počinjene strahote i negativnosti taj režim je,jednako kao komunistički i kapitalistički,imao i dobrih strana.
Dakle ništa nije totalno negativno ili totalno pozitivno.
Ovdje ne mogu da ne demantiram i totalne neistine,bolje rečeno laži;
Plaćeni godišnji odmor, prava radnika su počela od Sovjetskog saveza
Koji imbecil ti je reako tu nebulozu!?
Profa iz zemljopisa koja je komunjara na kvadrat je potvrdila tu informaciju.
Gore je bilo radnicima u SSSR-u nego pod "buržoazijom"
Auto za srednju klasu nisu donijeli Nijemci - nego, zamisli Amerikanci. Henry Ford i njegov model T
Model T je bio za srednju klasu,VW Buba je bila za radničku klasu,(krivo sam se izrazio) tako da ga svi mogu imati.
Američke autoceste koje su se počele graditi 20-i 30-ih godina - prije dolaska Hitlera na vlast.
Laž i budalaštine kao i ono sa plačenim godišnjim.
Ne autocest nego obične ceste i putevi,u sklopu plana New Deal.
"Film u boji je proizvod Hollywooda = Cinescope"
NE nego Kodak film Njemačka.
Spominjati tadašnju njemačku medicinu i dr. Mengelea o govoriti o nekakvim uspjesima mislim da nije uopće umješno.
Zar pljuvati po radu svih ostalih doktora radi monstruma poput Mengelea!?
Ekonomija im je bila pod potpunim nadzorom jedne stranke koja ju je u potpunosti planski realizirala. O ovome govore i svi krupni tadašnji industrijalci koji su bili članovi nacional-socijalističke stranke
Što su točno napravili u ekonomskom smislu bilo bi previše i za knjigu,
razlika planske proizvodnje u komunističkim zemljama i 3.Reichu je bila u tome što
je u prvome uništila državu a u drugome je država iz ruševina pretvorena u supersilu za 10-ak godina,sa najvišim standardom života u tadašnjem svijetu,u rangu sa SAD-om.
U kratko,komunisit su likvidirali vlasnika tvornice jer je bio spoboban i bogat,
nacionalizirali tvornicu i sve upropastili jer se nitko neče brinuti o državnome kao o svome.
Nacisti su nacionalizirali tvornicu,direktora ostavili na dotadašnjoj funkciji
i surađivali na obostranu korist.
1. Hitler je od 1920-21-22. godine kada je u Munchenu u Bavarskoj došao na vlast pa do 1932. kada je od Hindenburga preuzeo vlast tražio krivca zbog njemačkih neuspjeha - i našao ga je u opskurnoj i bizarnoj doktrini krivnje židova za svenjemački neuspjeh. OVO su povijesne činjenice.
To je svima poznato.
2. Tko je bio Hitler? Neuspješni, siromašni i propali slikar - i pazi sada KAPLAR a zbog toga su ga u početku u Njemačkoj jaako šprdali pa se gadno osvećivao i zbog toga NIKADA nije uspostavio dobar kontakt s Njemačkom vojskom (osim svojih stranačkih vojski SS I SA). Kada je vidio da u ostalome ne može uspjeti - okrenuo se onome što mu je najbolje išlo - politici i mržnji.
Tito je bio bravar,Tuđman njegov potrčko,Tesla čoban iz Smiljana,Einstein je imao 1 iz matematikue u školi... Ako cemo po toj logici.
Slažem se sa 2. djelom u vezi vojske i to.
HM, rakete da, ali imali su ih i Amerikanci i Sovjeti. Nijemci su imali prednost u osobi Wernera von Brauna koji je bio jedan od većih lumena 20. st. A recimo Rusi su razvili Kaćuše koje su preteče prvih projektila (VBR-a) kojima su desetkovali njemačke postrojbe.
Hm,da HM! A tko ih je izumio?!
Svaka čast rusima na VBR-u (Kačuša) ali to je smanjena kopija panzerwerfera.
Poznato je da je sva Americka i Ruska raketna tehnika nastala na temeljima
ili krađama od njemačkih znanstvenika.
5. Mlazni motor - ne bi vjerovao Britanci (Sir Frank Whittle 1930.) su ga imali razvijenog prije Nijemaca (dr Hans von Ohain 1934.) ali su ga Nijemci prvi ugradili u zrakoplov. S tim da Nijemci (a opet je bilo pitanje zrelosti i svijesti znanstvenika obzirom na činjenicu da su ZNALI za koga rade - žele li to pustiti u pogon i dobiti rat. Nekako mi se sada čini da su imali i tešku vodu i mlazni motor, ali da su ponekad namjerno otezali s time.
več uvodni tekst pobija ovu laž.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_von_Ohain
A "Hans Von Ohain" zvući tako Britanski!
6. Svemirski program - ha, ha, ha - valjda se zna tko je 1. otišao u svemir - Rusi sa Sputnjikom, pa Amerikanci. Nijemci?!
Prvi institut za svemir,prvi radiosignal poslan u svemir,prvi predmet napravljen ljuskom rukom završio u svemiru; Modificirana V2 raketa.
7. Koncept poluautomatskog snajpera - ovo ne stoji definitivno - jer su se prvi poluautomatski modeli počeli primjenjivati tek u Vijetnamu od strane Amera. U WWII su se koristili sustavi zasnovani na Mauseru - Springfield modeli, Winchester, Nagant (rusi i sl.). Nijemci su eksperimentirali s modelima oružja koji pucaju "iza kuta" za postrojbe tenkova i snajperiste. Ali ne s puno uspjeha. Njemački snajperi su uglavnom bili kamuflirani i skriveni iza linija neprijatelja - ali djelovali s uglavnom s klasičnim Mauserima.
Ovo je vec zajebancija zar ne?!
A što je saaaaa,recimo,ne znam....G43 !?!?!?
Odi na youtube,ima oriđiđi video za obuku njemačkih padobranaca
da bezveze ne trošim rijeći.
Dakako to ne znaći da se primarno nije koristio mauzer sistem.
Valjda ti je jasna razlika snajperiste(stealth,izviđać,long-range 600+...) i DM "designated marksman" (snajpersk potpora vodu; M76,SVD,M21...)
8. Jurišna puška kao koncept (postoje posebni postovi) je vjerojatno prva projektirana - ali bez masovne proizvodnje. Pogledaj malo na Discovery programama od čega su Nijemci strahovali - Thomsona i ruskih automata.
!??!?! Ovdje vidim da si nešto htio demantirati ali nisi jer ti je ponestalo činjenica.
TO NE POBIJA ČINJENICU DA SU DIZAJNIRALI StG OBITELJ ORUŽJA I PROIZVODILI JE KOLIKO SU MOGLI!!! TO IM PRIZANJU I NAJVEĆI NEPRIJATELJI,DA,POGLEDAJ DISCOVERY!!!
9. nijemci su bili uspješni u ratnoj tehnici?! OK, imali su dobrih ideja, ali tajming i izrada u ratnim uvjetima su bili očajni. Primjer tenk Panzer IV je bio 45 tona težak a sve na njemu je bilo projektirano za tenk od 34 tone. ?!?!?! Rezultat je ogroman i jak, ali spor tenk kojega su Ruski i Američki avioni uništavali. Činjenica jest da je imao oklop i cijev, ali mehanika baš i nije bila na zavidnoj razini. Zupčanici pucali, kvarili se usred bojnog djelovanja - a radili ih robovski radnici kojima je cilj bio što više sabotirati.
JA te pitam tko je izmislio koncept modernog tenka i tenkovsko ratovanja?!
Prvi nazovimo tenk su napravili mislim Britanci i tako ie ostalo ime svim tenkovima jer
je taj prvi podsječao na tank za vodu.
Tenk kakvog danas znamo su stvorili Njemci,a ti si prvi,pored svih povjesničara i eksperta za naoružanje koji blate Panzer IV.
Ruski tenk je imao sve odlike kao kalašnjikov,svaka im čast na tome,pročitajte moj post na tu temu...
Sherman...to se nepokretno govno sa nazovimo topom dade petardom uništiti.
Avioni...to je skroz druga priča,ali svakome je poznato tko je imao najsuvremenije avione u WW2,te tko je gađao bolnice i sakralne objekte iz svojih bombardea a tko nije.
10. Njemačka vojna doktrina se zasnivala - na točnosti i preciznosti, a ne na brzini i količini ispaljenog streljiva. Ovo prethodno je dobrim dijelom dobro napisano - uz napomenu da se danas automatske puške najčešće rabe u modu 2-4 metka koje ispaljuju - tako da se dobije optimalan odnos točnosti i preciznosti te potrošnje streljiva i količine koju jedan strijelac u svom rapu do nadopune može ponijeti a da ga se ne preoptereti...
Pametno primječeno,samo da nadopunim...zazvojem filozofije kalibra .223 malog trzaja je tek omogučen svrhovit "burst mode" na puškama,ali M-16 je po meni izum značajan koliko i MP44. Drugi po redu sa svojim izumima u naoružanju su Ameri,ali Njemacki primat tu nitko ne može pobiti.
A, btw, kada su Hitleru prezentirali pušku MP44 (ako se dobro sjećam negdje na istočnom bojištu) prvo je htio srijeljati sve časnike koji su radili na njoj, a onda kada je bio doveden pred svršen čin, prihvatio ju je.... Toliko o Hitleru i njegovoj prosudbi situacije.
Da se ne bi ovo prepustilo "mišljenjima" i "anegdotama" potražite malo po netu,
ima dobro dokumentirano i SNIMLJENO kada se A.H. prvi puta susreo
s tom puškom na frontu. Pogledaj mu izraz lica prije i poslije pucanja iz nje i svjedoćenja vojnika te izraz lica odgovornih časnika,zapravo je zabavno!
Evo primjera: benzinski motor i Nicolas Otto kojem se pripisuju sve zasluge nije prvi krenuo s idejom i izvorno nije potekla od njega, kako se u literaturi najčešće spominje, nego od francuza Leniora još 1860. koji je napravio dvotaktni dvoradni motor na plin. Otto je 1867. zajedno sa sunarodnjakom Langenom (koji se btw više nikada dalje ne spominje) poboljšao prvi Leniorov motor na 9% iskoristivosti. Konstrukcijski gledano, Otto je kopirao dobar dio konstrukcije prvotnog motora te napravio prvi 4-t motor i primjenio benzin (zbog veće snage) i predstavio ga 1876. godine.
Ostalo je povijest - motor je dobio naziv Ottov motor, a za Lenoira zna samo uski dio struke. Danas to ne bi tako lako prošlo.
A Diesel?!
LOL Sva sreča da ga je "pokrao",o frncuskim izuimia i proizvodima več je sve odavno poznato,
to su vicevi sa pedigreom.
Ne radi se o omalovažavanju, već stavljanju stvari u realne okvire. Na čemu se temeljio njemački napredak od 1932. godine - na progonima židova, neistomišljenika i robovskoj radnoj snazi - polužidova, Slavena (koliko je Hrvata radilo po farmama u njemačkoj "po zasluzi"?! - ovo znam po pričama mog djeda koji je 2,5 godine radio u njemačkoj bez naknade i jedva izvukao živu glavu.
Stvaljaš njihova dostignuča u okvire realne kolikve su oni stavljali Židove.
Realne...moš mislit!
Onda je tu diskretno ubaćena ona dobra stvara nabuloza da su Hrvati Slaveni...
koliko se ja siječam tu smo sramnu srbo-komunisitčku teoriju pobili ratom prije 15g,
ali ima bit da po tebi Radman i ostali genetičari pojma nemaju!
Meni je pradjed radio u njemačkoj par godina prije rata na traci i obogatio se toliko da je
bio jedini koji je u siromašnom selu sebi mogao priuštiti brod sa motorom.
Kaže da mu ničega falilo nije. Ovo što ti navodiš je moguče jedino ako su ga zarobili u partizanima,onda me opisano ne bi nimalo čudilo.
...A pogotovo stoga jer se radi o predstavniku mlađe generacija koja bi s vremenskog pomaka MORALA imati kvalitetije viđenje cijele stvari.
Ovo me neodoljivo podsječa ne Mesičev govor od prije par dana...
"mađe generacije moraju biti svijesne....." Čega!? Pa podobne propagande!
Ovdje se spominju "postignuća i dobra" za vrijeme Hitlera i njegovog zločinačkog režima a njima ovdje nije mjesto.
...Nisam mogao odoljeti a da ne odgovorim na ovaj post. Toliku hrpu gluposti, a bez sankcija OBZIROM NA VELIČANJE NACIZMA I OSOBE KOJA GA JE VODILA NISAM VIDIO....
Ne generaliziram, niti sam to ikada činio, ali radi se o pripisivanju zasluga jednoj osobi koja nije zaslužila da joj se to sve (ako uopće i išta od toga) pripisuje.
11. MOLIM MODERATORE NEKA OVAKVE POSTOVE EDITIRAJU JER SADRŽAVAJU DIJELOVE U KOJIMA SE VELIČAJU REŽIMI IZA KOJIH JE OSTALO NA DESETKE MILIJUNA MRTVIH U EUROPI I SVIJETU.
E da,molim te, koje nebuloze !
Čim se netko usudi reći istinu koja nikada nije crno bijela eto ti lokalnih "dušebrižnika".
Mene ne zanima politika i trenutna propaganda,ja ću UVIJEK reći ono što mislim da je istina,
ako je nešto valjalo ili nije valjalo u kraljevstvima i carstvima,nacizmu ili komunizu ja nemam nikakvih kompleksa to podijeliti sa ostalima bez obzira kako se meni osobno ili ostalima gadili ti i takvi režimi.
Jednako ču tako pohvaliti tehnološki napredak i disciplinu Japanaca,
rusku kvalitetu i savršenu jednostavnos proizvodnje ili pokuditi terorizam nad nevinima
(iako iz ispravnih pobuda) i posljednji ostatak klasičnog barbarsta na tlu europe kod naših istočnih susjeda. ( NE SVI!!!)
Ja ne globaliziram. Za razliku od nekih koji tvrde da nisu a to rade več u istoj rečenici.
A da o licemjerju ne govorim,pljuješ po nekome na čije se metode AKTIVNO
pozivaš. Silom na mišljenje koje ti se ne sviđa a ne možeš pobiti.
Žao mi je što moram uzvratiti grubo,ali ja nikome ne ostajem dužan;čist račun,duga ljubav!
P.S.;Da spomenem ješ nešto; Prvi ekološki zakon i prvi zakon o zaštiti životinaj(vrlo racionlan,ne perverzarije s kojima se susrečemo kod današnjih "prijatelja životina")
Ako se dobro siječam,ovo su ujedno i prvi zakon kojega su donjeli.