1836, 23.VELJAČE počela je meksička opsada tvrđave Alamo. Teksašani su zatečeni potpuno nespremni, praktički spuštenih gaća - bez ljudstva i zaliha.
Trinaest dana Meksikanci su opsjedali Alamo uz povremeno čarkanje i manje direktne sukobe. U ranim jutarnjim satima 06.ožujka, Meksikanci su krenuli svim snagama na Alamo (cca 1500 vojnika) Alamo je branjen sa dvjestotinjak dragovoljaca i na kraju dana svi su izginuli a među njima već tada neke od Američkih legendi - James Bowie, David "Davy" Crocket i Wiliam B.Travis.
Zašto se prisjećam ovog događaja? Bitka za Alamo je ovjekovječena nekoliko puta na filmu a na mene je najupečatljiviji dojam ostavio film snimljen 1960g. sa John Waynom u ulozi Davy Crocketa (John je i režiser filma). Neke davne 1965-6 dobio sam na poklon slikovnicu sa fotkama iz filma a ubrzo sam ga imao prilike pogledati u kinu. Kao klinca su me toliko dojmile te duge puške da sam o njima ovisan do danas.
Pozivam sve rudare crnobarutaše da sutra (a bit će lijepi dan) ožežete jedan plotun za spomen na ovu slavnu bitku!
Bitka za Alamo
Moderator: BoB
- blackpowder
- Nadnarednik

Bitka za Alamo
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Re: BITKA ZA ALAMO
Negdje u osnovnoj skoli nakon sta sam citao western stripove brze nego su izlazili, presao sam na one knjige u skolskoj knjiznici i procitao Alamo, plakao sam ko malo dijete dok sam citao kako je Crocket (ili bowie) svirao violinu dok su ovi upali i upucali ga u sobi. Moji nisu mogli vjerovat da takav macho place i u nevjerici gledali sta to citam. Bio je i podatak koliko su olovnih kugli nasli u kroketu i bowiju, pozamasan broj. Mi bi s njima pucali cijelu godinu. Uglavnom od onda sam fasciniran Bowie noževima, koji su, usput, veći i od onog TarzanovogZašto se prisjećam ovog događaja? Bitka za Alamo je ovjekovječena nekoliko puta na filmu a na mene je najupečatljiviji dojam ostavio film snimljen 1960g. sa John Waynom u ulozi Davy Crocketa (John je i režiser filma). Neke davne 1965-6 dobio sam na poklon slikovnicu sa fotkama iz filma a ubrzo sam ga imao prilike pogledati u kinu. Kao klinca su me toliko dojmile te duge puške da sam o njima ovisan do danas.
izgleda da smo svi mi ovdje na nekakvoj terapiji frustracija iz djetinjstva...
..a to s Alamom, sam kasnije shvatio, je bila samo nekakva politička svinjarija ko s našim Vukovarom.
evo oruzja iz filma:
http://www.imfdb.org/index.php/Alamo,_The_(1960)
- Original_G
- Cinker - bojna

western je za amere isto kaj i nama naše stare priče i bajke a kojem normalnom klincu to nije špica?
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
...ma ne šljive ameri puno western, to je njima seljačenje, basr ovima s obale, više mi na to brijemo od njih! Nama su naše priče seljačenje i tako se vrtimo u krug, po onoj kod susjeda je uvijek sve bolje