Da je nama to što otpisuju(uglavnom PZO)...
I kako stvari stoje,to ide na uništavanje izgleda....
Prepisano iz starog zakona, odnosno ovaj pravilnik je donesen dok je stari zakon bio na snazi, a kasnije se pravilnik nije mijenjao, a zakon o oruzju jest.Marin223 wrote: Još me samo zanima kako mogu dobit oružni list za "držanje oružja kao uspomene" ?
Pa normalno kad su im stariji koji su odslužili rok govorili svoja iskustva kao:jolly wrote: tad su se masovno upisivali na prigovor savjesti, urbana razmazena generacija
Pa da interni naputak moguće, kao da uopće moramo imat zakon za nešto kad se može izmislit interni naputak koji im treba pa provodit bez zakona...jolly wrote: Inace prigovor savjesti ne pamtim da je negdje bio u zakonu o oruzju
Znači po toj logici svatko tko posjeduje oružje se smatra sposobnim za vojnu službu, time i rukovanje oružjem s većim kapacitetom i automatskim oružjem.Marin223 wrote:U morhu izgleda smatraju da ako imate oružje, ne možete imat priziv savjesti.
Ili se ovo može protumačit kao još jedna od hrpe diskriminacija vlasnika oružja.
Još me samo zanima kako mogu dobit oružni list za "držanje oružja kao uspomene" ?
Ne vjerujem da će iko ročnike slat igdje, beskorisni su za išta.Xz8mm wrote: Ako oni poistovjećuju rat i lov, neka onda barem izjednače što se smiie posjedovati, il ipak to nisu iste stvari...
Ja se slažem sa vojnim rokom no ne i slanjem naše krvi da se prolijeva za strane interese.
Samo dodatak....timmy75 wrote:Znači, po ovoj logici naše države:
Država propisuje da se nju može braniti silom.
Država propisuje da sam sebe ne možeš braniti silom.
Ako pristanem braniti državu silom, svjedno sebe i dalje ne mogu braniti silom.
Zaključak:
Zašto bi itko pristao braniti državu silom, ako svakako ne može sebe samoga braniti silom?
Moja logika:
Samoobrana silom treba biti pravo, a obrana države silom obveza.
Trenutno stanje:
Samoobrana zabranjena, obrana države mogućnost - jadno.

Ma ok Mirok, naravno da se priziv savjesti kod puno pojedinaca zloupotrebljavao,…, i naravno da ne mozes s jedne strane govoriti da ne mozes uzeti oruzje u ruke, a par godina kasnije traziti oruzni list.Mirok wrote:Stvar i jest u tome da su mnogi govorili da ne žele uzeti oružje u ruke.
I tako se pozvali na priziv savjesti.
Kasnije se ustanovilo da su kao civili posjedovali oružje.
Dakle,cilj je bio izvući se služenja vojske.
Bez obzira što je priziv savjesti inače nešto širi pojam.
Potpuno se slažem.Groff wrote:Ima puno poslova u vojsci gdje ti ne treba oružje a da budeś koristan . Kuhaj, peri, čisti, održavaj, vozi, krcaj vozila, budi bolničar, itd . Ja ne priznajem civilno služenje. Jedino ako ti zdrastveno stanje ne dopušta napore ili psihički problem .
To smatra svatko sa bar malo zdravog razuma.Marin223 wrote:U morhu izgleda smatraju da ako imate oružje, ne možete imat priziv savjesti.
Kad sretneš svećenika u streljani, pa mu objasni.andrej wrote:To smatra svatko sa bar malo zdravog razuma.Marin223 wrote:U morhu izgleda smatraju da ako imate oružje, ne možete imat priziv savjesti.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest