Ništa novo za takvog lika.
Ko zna što će biti do jutra?
Na zalost u EU se niti jedan porez tipa (PDV) NE moze vise UKINUTI nego samo zamjeniti drugim porezom ili drugim imenom !jolly wrote:....Sve je moguce.
Pitanje je jednako nezamislivo kao da je neko pred 50 godina rekao, moze li se ukinuti socijalizam.
...
U srednjoj skoli smo ucili ovako, djelatnosti se dijele na:lex-lutor wrote:Gotovo sve drzavae su smanjile broj radnika u proizvodnji a POVECALE broj zaposlenih u BIROKRACIJI, ako tu dodas jos socijalu, mirovine,
Broj zaposlenih u poljoprivredi i industriji (pogotovo teškim i prljavim) je u negativnoj koorelaciji s razvijenosti neke države. Bitan je prihod od te industrije u apsolutnom ili nekakvom relativnom smislu (npr. udio u BDP-u). Tj. tako vidimo produktivnost rada. Npr: Nizozemska ima manje od 2% svih zaposlenih u poljoprivredi, a vjerojatno su u top 5 izvoznika hrane. Dok Anglola vjerojatno ima 80% ljudi zaposlenih u poljoprivredi, a i dalje su gladni.lex-lutor wrote:Na zalost u EU se niti jedan porez tipa (PDV) NE moze vise UKINUTI nego samo zamjeniti drugim porezom ili drugim imenom !jolly wrote:....Sve je moguce.
Pitanje je jednako nezamislivo kao da je neko pred 50 godina rekao, moze li se ukinuti socijalizam.
...
Stvar je i vise nego jednostava, to je vrsta poreza koji stvara "virtualnu" blagajnu kojom se pokrivaju stvarni troskovi za koje NE postoje STVARNI novci nego je to vid kredita da bi drzava mogla funkcionuirati iz mjeseca u mjesec... Gotovo sve drzavae su smanjile broj radnika u proizvodnji a POVECALE broj zaposlenih u BIROKRACIJI, ako tu dodas jos socijalu, mirovine, kozojebe na sisi proracuna ne treba biti genije da izracunas kako ce ti porezni prihodi morati rasti iz godine u godinu.. naravno da narod ne poludi to se nece vidjeti direktno ali ce se pojavljivati nove taxe za CO, na OIE, na pitku ovdu, na plastiku, na gume, zapravo na SVE sto si prisiljen kupiti. Digitalni Eur je samo jedna stepenica u povecavanju ovisnosti i bolje naplate taxe svakog Eura koji se pojavi u sustavu...
Crno nam se pise to je jedina sigurana prognoza...
A sve receno i sto je najbolje napisao jos prije vise od 100 godina. Jolly je vjerovatno bio najblize tim teorijama... no nitko ne voli uciti iz povjesnih gresaka nego ih narod iz nekog razloga voli ponavljati svakih par generacija...!timmy75 wrote:....Drugi dio posta se potpuno slažem, socijalizam umotan u kejnezijanske politike.....
Na web strabicama nema 75B.timmy75 wrote:Iako mi se ne sviđa ni kvaliteta ni politika firme u zadnjih par godina, mislim da 75 ostaje, ovo 50. godina tog modela.
.

Onaj ko kupuje jedan jedini pistolj, vjerojatno ce traziti sve opcije.timmy75 wrote: Slabo ljudi danas kupuju pištolje čeličnog rama, a bez raila, mogućnosti optike itd.
To je tako kada se proizvođačima vrbuje kao dionicama, ako koja propadne tu i tamo, vrlo moguće da je i planirano. Sve u duhu profita bez obzira na proizvod, zaposlenike i potrošače.Neki nama nelogični potezi koji su od strane nekog ekonomista izračunati desetak koraka unaprijed.timmy75 wrote:![]()
Izgleda da je ovo stvarno, vidim da u katalogu više i nema ništa od 75 serije.
P-01 će zamjeniti s novim "Shadow 2 Carry", evo prve slike gore. U biti to je P-01 sa OR, a zove se Shadow kako bi mogao koštati 100% više.
Vidim da i posljednje komade 75-ica za slikanje i izložbene primjerke prodaju na popustima.
Šteta, meni glup, ali vjerojatno financijski opravdan potez.
Slabo ljudi danas kupuju pištolje čeličnog rama, a bez raila, mogućnosti optike itd.
Ostavit će sportske modele pod imenom Shadow i TS, drugo sve je više manje isto. Plastika, rail, optika, smanjene dimenzije.
ovo su piruete koje sam cesto vidjao u firmama gdje sam radio: promjeni se CEO i donosi nove ideje. Sve staro prije tog ne valja. On ima nove ideje. To mi se i sad desava na poslu. I prije tog, u prethodnoj firmi.Xz8mm wrote:
To je tako kada se proizvođačima vrbuje kao dionicama, ako koja propadne tu i tamo, vrlo moguće da je i planirano. Sve u duhu profita bez obzira na proizvod, zaposlenike i potrošače.Neki nama nelogični potezi koji su od strane nekog ekonomista izračunati desetak koraka unaprijed.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest