Sjecam se tih reklama. Ima hibrida i kod nas naravno, ali su prilagođeni regulativi. I pored toga, znam da se proguravaju potiho nedozvoljeni i pesticidi i sjeme i GMO od strane velikih koncerna.jolly wrote:U Americi je porast terminalnih i zlocudnih bolesti. Upravo to moze biti uzrok.Lemi_O2 wrote:Da li bi kupovali prehrambene proizvode tretirane raznim kemikalijama, hormonima i antibioticima, a koji nisu dozvoljeni u EU jer su dokazano štetni? Lako za oružje, automobile, veš mašine i gadgete. Da nam polja budu zasađena GMO i hibridnim mono kulturama, nakon kojih ništa drugo ne raste? To Trumpa i ekipu muči, između ostalog. Plasiranje robe na silu koju Europa ne želi iz dobrih razloga. Nije priča baš crno-bijela, niti jednostavna kao što se prikazuje.
Od nezdravih navika, Amerika kao i zapadni svijet pusenje imaju u padu. Ali zlocudne bolesti u porastu.
Medjutim, ima tog kod nas kolko hoces. Jos se sjecam stare reklame sa TV: "jel to java ili samo privid, takav urod daje samo BC hibrid". GMO kolko hoces.
Susjed mi zasadio persin, kad je rodlo, listovi ko blitva. Ja pitam sta je to? Kaze dobio sam sjeme persina od Podravke.
Brdo kemije koju pucaju u US u svim segmentima prehrambene industrije je zabranjeno u EU, ne zato da se zaštiti tržište i sami proizvođači, već zdravlje populacije.Samim time, smanjuje se trošak i liječenja populacije.
Ako se takve prepreke maknu, US može preplaviti tržište konkurentnijim , ali proizvodima koji su štetniji za ljude. Konkurentniji su upravo zbog korištenja nedozvoljenih dodataka i procesa. S vremenom mogu uništiti EU proizvodnju koja ne može bitil toliko produktivna, niti jeftina jer ne koriste te "boostere". Trgovci se neće puno libiti da iskoriste priliku.
Slažem se da u EU ima birokracije i regulativa za svaki klinac, ali neke osnovne, bazične stvari (uključujući farmaceutsku industriju) važne za kompletnu populaciju trebaju biti regulirane od strane države/ EU, svejedno.