Mirok wrote:Upravo tako.
Izgleda da je kod nas puno tih bez mozga.

Mirok wrote:Upravo tako.

Gledam ga kako sa sigurnošću nastupa u saboru i medijima.Kapetan Kasil wrote:Mirok wrote:Upravo tako.
Samo preko main stream media.Ariel wrote:Kako nas mediji prepariraju, to je nevjerojatno.
.
Nisam baš optimista da to može ići brzo i jednostavno.Ariel wrote:Kako nas mediji prepariraju, to je nevjerojatno. 99% Hrvata misli da je Trump luđak, bolesnik itd. Da je baš tako neposoban, odavno ga ne bi bilo.
A vrlo je jednostavno. Hoćeš da ti Amerika ukine carine? Ukini ti njoj.
Trump želi vratiti proizvodnju u SAD i zaustaviti Kinu koja desetljećima parazitira na intelektualnom vlasništvu, nepoštenim praksama, kvotama i stopama koje veze nemaju s reciprocitetom, subvencijama, zagađivanjem, itd. I stoga mu treba savez s EU, ali i, nemojete se čuditi, Rusijom. A koristili bi Grenland i Kanada sa svojim sirovinama. No dobro, malo će sad EU lideri dramiti jer nije lako skočiti si u usta, ali dogovor sve rješava.
Problem je u načinu na koji to sadašnja US administracija radi. Jedno je voditi tvrtke, a drugo voditi državu. Rijetko kome je uspijelo u 3 mjeseca odgurnuti od sebe najbliže prijatelje i saveznike. Osobno, nimalo mi se ne sviđa kako se priča brzo okrenula na "netarifne" barijere. Pogotovo oko prehrambene, poljoprivredne i farmaceutske industrije, okoliša itd. Ne bih baš htio ta sranja kusati i po Europi.Ariel wrote:Kako nas mediji prepariraju, to je nevjerojatno. 99% Hrvata misli da je Trump luđak, bolesnik itd. Da je baš tako neposoban, odavno ga ne bi bilo.
Trump želi vratiti proizvodnju u SAD i zaustaviti Kinu koja desetljećima parazitira na intelektualnom vlasništvu, nepoštenim praksama, kvotama i stopama koje veze nemaju s reciprocitetom, subvencijama, zagađivanjem, itd. I stoga mu treba savez s EU, ali i, nemojete se čuditi, Rusijom. A koristili bi Grenland i Kanada sa svojim sirovinama. No dobro, malo će sad EU lideri dramiti jer nije lako skočiti si u usta, ali dogovor sve rješava.
+1Ariel wrote:Kako nas mediji prepariraju, to je nevjerojatno. 99% Hrvata misli da je Trump luđak, bolesnik itd. Da je baš tako neposoban, odavno ga ne bi bilo.
jolly wrote:Nisam citao detalje. Mislim da je rijec o PDV ili VAT. (?)
To ti je ako se ne makne jos uvijek 25% za Hrvatsku, a nesto manje u drugim zemljama EU.
Inace, bas sam u vezi tog razmisljao: ja u kuci nemam ni jedan proizvod "Made in USA". Niti ih vidjam po ducanima.
Zadnje sam primijetio:
Colt 1911 gold cup national match, 2300 EUR u zagrebu, preporucena cijena proizvodjaca oko 1400 USD cca.
To je trenutno stanje za americke proizvode koje sam ja gledao u zadnje vrijeme.
Za ves masine, elketroniku, odjecu nemam pojma, ali ne pamtim da sam vidio u ponudi u trgovinama?
Za oruzje i gadgete ti se ne racunas. Imam i ja S&W. to se ne racuna, jer to volimo pa smo skloni preplatiti.Ariel wrote:
Imam američke proizvode: donedavno dugo oružje, a još uvijek nosač optike, nosač red dota, cijenjen i skup okidač, neki kvalitetni unutarnji dijelovi oružja, remen za oružje, laser, desetak vrlo cijenjenih i vrijednih noževa, borbeni prsluk i odjeću. Svi do jednog kupovani s kvalitetom kao jedinim ili bar primarnim kriterijem, nema im pandana među drugima u svijetu. Rezultat su liberalnog i kompetitivnog US tržišta, koje je iznjedrilo i top proizvođače u tom segmentu.
Ne znam računaju li se mobiteli, autogume, tenisice - sve to su američke firme i know how, ali proizvedeni u trećim zemljama.
U Americi je porast terminalnih i zlocudnih bolesti. Upravo to moze biti uzrok.Lemi_O2 wrote:Da li bi kupovali prehrambene proizvode tretirane raznim kemikalijama, hormonima i antibioticima, a koji nisu dozvoljeni u EU jer su dokazano štetni? Lako za oružje, automobile, veš mašine i gadgete. Da nam polja budu zasađena GMO i hibridnim mono kulturama, nakon kojih ništa drugo ne raste? To Trumpa i ekipu muči, između ostalog. Plasiranje robe na silu koju Europa ne želi iz dobrih razloga. Nije priča baš crno-bijela, niti jednostavna kao što se prikazuje.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest