Stargazer wrote:berbenn wrote:Znaci ja sa pistoljem koji je registriran kao lovacki mogu na streljanu, a na takmicenje ne! Znam da se sa sportskim oruzjem ne moze u lov, ali da se sa lovackim ne moze na natjecanje to nisam cuo(a na streljanu moze). Svakako ludost!
Da.
Ja mislim da je to u redu.
Ipak strucni ljudi i vrhunski strucnjaci pisu zakon, i ovo je najbolja verzija zakona do sad.
Mozda je jednostavno problem u vama? Samo kupite jos jedan pistolj i registrirajte ga na sport. /s
Ja nisam nikad čuo ni vidio da je nekome zabranjen pristup strelištu i NATJECANJU, samo zato što puca s pištoljem na dozvoli za lov. Naravno, ako ima sve druge elemente, članstvo u savezu, itd. Čak mislim da sam imao jedno vrijeme jedan Shadow 2 na sportskoj, drugi na lovačkoj. Pucao natjecanja HSS-a i HSPS-a s tim na lovačkoj, nitko nije problematizirao. Jesam li bio u kakvom prekršaju, mislim da nisam. Zašto ne bi mogao koristiti lovački pištolj na civilnom strelištu?
U lovu ne može sportsko oružje, makar se može raditi o dva potpuno ista modela.
frulica wrote:
Da me se ne shvati pogrešno, super da je to odrađeno jednostavno. Ali, na koji način se dozvola prebaci na sportsku, bez prilaganja potvrde, a zakon kaže da je za držanje (nabavu) sportskog oružja potrebna potvrda saveza?
Je li na djelu opet proizvoljno tumačenje od postaje do postaje?
Zašto ovo pitam, hipotetski bi mi jeftinije bilo položiti lovački ispit za 500 kn. (protuvrijednost EUR) nabaviti oružje i nakon toga sve prebaciti na sportsko bez obveze plaćanja članarine klubovima. Je li to baš tako jednostavno?
Naravno da ne može, zašto bi prebacio sve na sportsko ako nisi član niti kluba, niti saveza? Čak bi klub i savez u nekom idealnom svijetu trebali obavijestiti MUP o tvom prestanku članstva u klubu i savezu, a onda oružje ide natrag na lovačko ili samoobranu.
Stargazer wrote:
U Zagrebu mi je svaki put trajalo po par dana.
On je u manjem gradu tako da ceka izmedju 1-2 mjeseca.
Više ne. I u manjim gradovima, ukoliko se radi o lovu i sportu, ispunjavate sve kriterije, nabavnu dobijete kroz par dana. Po novom komisija se sastaje samo za samoobranu ili neke kompliciranije slučajeve. Drugo sve gotovo pa odmah.