Marin223 wrote:Ako netko možda puca ovu MSR disciplinu sa AR15 koristeći mehaničke ciljnike, može preporuka koje ciljnike koristite ?
Tema ozivljena.
@Pinia, daj me podsjeti prema rezultatima: U pravilu do sad pri vrhu bude prvo mjesto do treceg mjesta pojedinacno, svaki put, PAP m59/66 sa tvornickim mehanickim nisanima. Jel sam negdje na tragu istine? Jednom nisam bio na tekmi, cini mi se.
Ako se ide na mehanicke nisane, trebaju biti podeseni da se cilja, u dno mete, na rub crnog i bijelog di je najjaci kontrast.
Nadovezat cu se na jednu slicnu disciplinu koja se svojevremeno odvijala na grobniku. Ovo govorim radi optike
Lovacki karabin, sa stapa, slobodno stojeci i s naslona. (slicnost s MSR je stojeci stav)
I onda se radilo tri pod-dsicipline, lisica (75m), vepar (100m), srnjak (100 m).
I onda su zanimljivi rezultati u te tri discipline. Isti strijelci.
Variraju od prvog do mjesta na sredini ili dnu liste, u tri discipline pod istim uvjetima. Neko je u jednoj disciplini prvi, a onda u slijedecoj nakon sat vremena bude na pola, ili pri dnu biltena! (ko zeli istrazivati ima stare biltena sa snajper kupa na forumu)
Sto zelim reci?
Bez rigoroznog treninga, rezultat iz stojeeg stava je slucajan. (sa optikom ili bez).
A papovka koja dobija na tekmi je od strijelca koji trenira.
https://www.novilist.hr/rijeka-regija/l ... r-medalja/