Prijepis maila od Policije.
Pozdrav,
Imam 2 pitanja za Vas.
Prvo je moram li izvaditi europsku suglasnost za unos streljiva i oruzja u Hrvatsku ako kupujem od fizicke osobe i nadjemo se na Hrvatsko-Slovenskoj granici?
Drugo pitanje je moram li izvaditi europsku suglasnost za kupnju streljiva od trgovine iz Mađarske ako su mi oni rekli da je sa njihove strane ta potvrda nepotrebna i da samo treba donijeti Europsku oružanu propusnicu na uvid jer više nema granice otkada smo ušli u Schengen. Staviti cu prilog njihovog maila.
Lp,
Poštovani,
Republika Hrvatska je od 1.1.2023. godine ušla u schengesnko područje, nema više kontrole na državnoj granici sa Slovenijom i Mađarskom.
Sukladno članku 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja streljivo za oružje B kategorije može posjedovati samo osoba koja ima važeći oružni list ili važeće odobrenje za nabavu oružja ili europsku oružnu propusnicu ili drugu ispravu o oružju izdanu na temelju međunarodnih ugovora. Također streljivo se smije prodati ili predati samo onome tko ima važeći oružani list ili važeće odobrenje za nabavu oružja.
S poštovanjem
500 metaka je ograniceno samo za lov.
"Ako je svrha lov, hrvatski državljani i državljani trećih zemalja mogu prenijeti do tri komada odgovarajućeg oružja, 500 komada streljiva za lovačko oružje s glatkim cijevima te 100 komada streljiva za lovačko oružje s užlijebljenim cijevima (ne smiju ih prodavati). Za sportska natjecanja ograničenja nisu propisana."
Za sportska ogranicenja nije propisano, uredno su me pustali preko Slovensko Hrvatske granice i sa 4000 metaka za koje sam imao dokumentaciju.
Ovo je mail od trgovine u madarskoj.
Guntopia.
Good morning,
Thanks for the message.
If you come to our premises to collect ammunition all you need is your European Firearms Permit and it must have firearms on the permit of the calibre you wish to purchase.
So your EFP must have 9x19, 5.56/.223 and .308.
Many thanks & kind regards.
Guntopia
Proshooting
What do you need document wise for me to buy ammo from you?
Just European weapons pass or something else?
Best regards,
ProShooting Info via trinity-soft.hu
Mon, Apr 3, 10:59 AM (9 days ago)
to me
Good day,
I need an European weapon pass and ID.
Regards
Adrian Szabo
Proshooting Kft.