Marko, puška na koju sam bacio oko ima potencijal 0.2 moa. I to je točno minimum kojega je uopće moguće ostvariti najboljim zrnima, manje je nemoguće. Na 0.5 i više, na kratko, ode najviše radi restova. Ili u mom slučaju tehnike jer restove ne želim koristiti, to mi je kao stalak za upucavanje, i jako je dosadno. I nastaviti ću bez restova pa makar uvijek bio zadnji, jer u takvom gađanju uživam. Znači, taktički bipod i kundak držim rukom.Marko2Marko wrote:svaka puška ako ima 20 šusova izpod 0,5 MOA može osvojiti zlatko kolajno na balkanu. najbolje benchrest puške grupiraju malo šusova u ~0,3moa ako izbrojiš vse te male grupe i kalkuliraš prosjek.
A ubaciti 95% pogodaka unutar 0.5 moa, sa 100 hitaca uzorkom, takvim gađanjem bez restova, traži užasno puno stalnog treninga i treba dobro potrošiti cijev. Ja sretan i zadovoljan rezlutatom i to je bitno.
Osim tehnikalija, rasipanje najviše odredi trzaj i kako se kompenzira. Zato se preciznost same cijevi i strijelca/puške nikada ne poklope. Niti su stalni, variraju, empirijski je određeno 30% od prosijeka.
Otišli smo u off topic, ali hajde, ni prvi ni zadnji put.