Ruger ima 44 magnum karabin. Bio je i neki njemački puškar koji je složio 30M1 karabin u .357 magnum kalibru koji se hranio iz modificiranog spremnika od Desert Eaglea. Ja sam skoro kupio u jednom trenutku Coonana (1911 u .357 mag kalibru) - mozgao sam dugo o tome, prevagnulo je da bi možda moje djete ipak trebalo jesti tople obroke (sad kad gledam velika greška, zapravo). Uglavnom, di ima volje ima i načina. Moja motivacija je, naravno, da imam karabin i revolver u istom kalibru za slučaaj zombi apokalipse.jolly wrote:Poluautomat, u revolverskom kalibru u cahuri sa obodom?nijoe wrote:Ako ćemo o idealnim puškama, ja sanjam o poluautomatskom karabinu u. 357 magnum kalibru. Ali ovi šupci u Rugeru nikako da naprave to.
Time se nece niko baviti. A ne samo ruger.
To nikako nije "idealna" puska, zbog tehncikih rjesenja hranjenja i ekstrakcije takvog tipa cahure. Budi zadovoljan sa PCC u uobicajenom kalibru.
Metak s obodom ide u revolver, lever action puske, i u prelamace. Tocka. (zato je i izmisljen)
Ruger btw ima ruger mini 14, u simpaticnim kalibrima ukljucjuji 300 black out.
Inače, sviđa mi se mini 14, sa tim u kombinaciji sa mojim BHPom, bio bih ultimativni stari prdonja.