Poziv u privitku ispod slike.
MSR-u popularnost raste i to mi je drago!
Vidimo se tamo!
Moderator: Original_G
Mozes reci da si pokrenuo nesto, cestitam!Pinia wrote:
MSR-u popularnost raste i to mi je drago!

Znači obična, nemodificirana varijacija AR puške kao na slici?jolly wrote:Modern sporting rifle. MSR.
Bilo koja poluatomatska puska, sportske i civilne namjene, do maksimalno 8 mm.
Nema zakona o oruzju, nego je na snazi zakon o nabavi i posjedovanju ouzja grajdana.grga PU wrote: Dal ja sa svojom "lovačkom" puškom mogu legalno prisustvovati takmičenju tj. koristiti spremnik koji mi je zakonom o oružju zabranjen? Ili tu postoji neko drugačije objašnjenje?

Ja sam shvatio pitanje kao,može li se koristiti lovačka puška (2+1 poluautomat) na takmičenju,na način da se koristi spremnik od 10 kom streljiva?grga PU wrote:Pozdrav ekipi na forumu.
Nov sam tu bar šta se tiče pisanja, a pratim vas već dugo.
Imam pitanje vezano za navedeno takmičenje:
Za sportske puške sve jasno, al kako ide sa lovačkim oružjem i spremnicima za iste.?
Dal ja sa svojom "lovačkom" puškom mogu legalno prisustvovati takmičenju tj. koristiti spremnik koji mi je zakonom o oružju zabranjen? Ili tu postoji neko drugačije objašnjenje?
Po meni, papovka je puska 2 MOA (ili vise). Bolji sportski AR15 bit ce 1 MOA. Ali puca se bez naslona, a zadnji put na MSR iz dva stava (a dve sezone prije, samo iz jednog stava - stojeceg).johnnyboyy1711 wrote:Razlog zašto je među top 3 puške u natjecanjima u Hrvatskoj je možda i taj da su papovke tu već 60+ godina, .

Zato mi je teško davat neki značaj činjenici da je papovka među prve 3 u konačnom plasmanu. Kod takvog tipa natjecanja je više do strijelca, ne do puške, to je jasno. Sve što je nekih 3-4 MOA može osvojit prva 3 mjesta, što mogu sve puške za koje ja znam. Isto bi vjerojatno postigao i sa AK... između AK i papovke nisam imao prilike primjetiti nikakve značajne razlike u 7 godina korištenja, nisu niti ljudi koje osobno znam. Obje platforme su mi uvijek radile 2-4 MOA, ovisno o streljivu i koji je model puške. Al dobro to je druga tema.jolly wrote:Po meni, papovka je puska 2 MOA (ili vise). Bolji sportski AR15 bit ce 1 MOA. Ali puca se bez naslona, a zadnji put na MSR iz dva stava (a dve sezone prije, samo iz jednog stava - stojeceg).johnnyboyy1711 wrote:Razlog zašto je među top 3 puške u natjecanjima u Hrvatskoj je možda i taj da su papovke tu već 60+ godina, .
Malo bolja razlika u preciznosti nije preduvjet dobrog rezultata, jednostavno jer 1 MOA razlika u preciznosti izmedju dvije puske, zbog gadjanja bez naslona ne dovodi precizniju pusku u prednost.
Tocno!johnnyboyy1711 wrote:
Zato mi je teško davat neki značaj činjenici da je papovka među prve 3 u konačnom plasmanu. Kod takvog tipa natjecanja je više do strijelca, ne do puške, to je jasno. Sve što je nekih 3-4 MOA može osvojit prva 3 mjesta, što mogu sve puške za koje ja znam. Isto bi vjerojatno postigao i sa AK... između AK i papovke nisam imao prilike primjetiti nikakve značajne razlike u 7 godina korištenja, nisu niti ljudi koje osobno znam. Obje platforme su mi uvijek radile 2-4 MOA, ovisno o streljivu i koji je model puške. Al dobro to je druga tema.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests