jolly wrote:Mislim da bojna ima ugovor sa puskarskom radionicom u hr.
Ako ti prihvate reklamaciju, a trebali bi, ovo je za puskara sitni posao. U tom slucaju, dobit ces servisiranu pusku u razumnom roku nazad.
Hvala, to mi je prihvatljivo. Otići ću vidjet onda s njima
Ariel wrote:Naslov objašnjava pravu namjeru. Kao trgovac mogu reći da se prečesto kupci pozivaju na propise koje jedva poznaju. Dva mjeseca je dovoljno vremena da oružja zahrđa uslijed neodržavanja. Ne kažem da se dogodilo, ali na kupcu je da dokaže da je oružje od početka bilo hrđavo. Najnoviji propisi EU idu u tom smjeru.
E sad, obzirom da je problem kozmetički i lako rješiv, da smo mi i u pitanju, sanirali bismo tu hrđu bez pitanja.
Ako radiš u trgovini oružjem ajde, pripisat ću ti ovo profesionalnoj deformaciji

sigurno ti svakakve mušterije dolaze ali niko normalan ne može ozbiljno tvrditi da je ova hrdža nastala u 2 mjeseca neodržavanja lol.
Pogledaj slike opet, vidi gdje se nalazi hrdža i kolko je ima. Hrdža se nalazi na dijelu metala koji nema apsolutno nikakav doticaj sa metcima, eksplozijama, barutom i svim ostalim "prljavim" stvarima, a nema niti izravan doticaj sa okolinom jer je taj dio metala u potpunosti prekriven kundakom. Također, niti jedan dio puške osim tog, nema nikakve hrdže. Tako da ovo je hrdža nastala isključivo vlagom. Ne znam s kakvim ti puškama imaš iskustva ali ne mozes me uvjerit na je normalno da u 2 mjeseca na pušci nastane hrdža samo od vlage. To je suludo.
Ako puška zahrđavi nakon 2 mjeseca na takvom zasštićenom dijelu to znači da je loša završna obrada i to je greška proizvođača, vrlo jednostavno.
jolly wrote:
Moze se iz ovog pretpostaviti, da je americko oruzje nezahvalno za kupovinu, jer ne znamo koliko dugo putuje od proizvodjaca, do maloprodaje, a malo korozije lako je skupiti. K tome, jos, na putu do maloprodaje, mora biti testirano cipom, a to je opet pucanje bez naknadnog ciscenja, a mozda i dekonzervacija. (za ovo zadnje nisam siguran, ali sumnjam da testiraju masno i konzervirano oruzje)
osobno imam 4 komada oružja, 3 su proizvedena i uvezena iz SADa. Od ta 3 iz amerike samo na tom Marlinu imam problem sa hrdžom. Imam jedan 6 godina star springfield armory 1911, i 40 godina stari remington 870 (znači oboje su gromade metala, nema plastike). Ni na jednom nema ni trunke hrdže, a ovaj stari remington je prije nego što sam ga uzeo bio prljav ko pod u diskoteci i tako je stajao godinama kod lika u ormaru pa svejedno nema niti trunke hrdže na njemu.
Mislim da je problem vezan uz pojedinačne tvrtke i njihovu kontrolu kvalitete; materijali, obrada i sl. Kao što sam već rekao, remington i sve povezane firme (Marlin) imaju jako lošu kontrolu kvalitete unazad 20 godina. To je opće poznata stvar. Ovaj marlin koji sam uzeo bio je dosta jeftin i znao sam za taj problem kontrole kvalitete i očekivao sam nekakve probleme vezane uz to. I bilo ih je, ima na toj pušci par ovako sitnica di se vidi da nije to neka kvalitetna puška al meni osobno ne smetaju i super mi je za te novce. Čak sam i očekivao da bi se moglo dogodit da mi prohrdža ko kak znaju novi remingtoni 700 prohrđat dosta brzo i baš zbog toga i jesam dao malo više para za stainless steel izvedbu al eto, jokes on me.