Otišli smo već dosta u off-topic, al ok.
Ja nisam osobno bio na tim sastancima, pa ne mogu odgovorno tvrditi o kojim točkama se konkretno radi, ali nakon analize sam došao do određenih zaključaka. Ja imam dvije varijante Nacrta pravilnika o civilnim strelištima, stariju i noviju. Ne znam kada je točno koja nastala, ali jednu sam nabavio prije malo više od godine dana, a noviju prije pola godine. Ovdje ću citirati Članak 2. iz jedne i iz druge:
stariji Nacrt wrote:
Članak 2.
.....
Gađanja oružjem iz kategorije B i C može se izvoditi samo na civilnim strelištima ili na drugim mjestima određenim za vježbe gađanja, osim ako je drugim propisom drugačije riješeno.
Gađanje oružjem iz D kategorije dozvoljeno je i na mjestima za koja nisu propisani sigurnosni uvjeti ovim Pravilnikom, odnosno za koja nije potrebno ishoditi odobrenje prema Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja ili ovom Pravilniku, uz uvjet da strijelac ili osoba odgovorna za gađanje osigura sigurnosne uvjete kojim će biti zaštićeni sudionici gađanja, te građani, životinje okoliš i imovina građana.
.....
noviji Nacrt wrote:
Članak 2.
.....
Gađanja oružjem iz kategorije B može se izvoditi samo na civilnim strelištima, strelištima ministarstva nadležnog za obranu, ministarstva nadležnog za unutarnje poslove ili na drugim mjestima određenim za vježbe gađanja, osim ako je drugim propisom drugačije propisano.
Gađanje oružjem iz kategorije C i D dozvoljeno je i na mjestima za koja ovim Pravilnikom nisu propisani sigurnosni uvjeti, odnosno, za koja nije potrebno ishoditi odobrenje sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, uz uvjet da strijelac i osoba odgovorna za gađanje osigura sigurnosne uvjete kojima će biti zaštićeni sudionici gađanja te građani, životinje, imovina građana i okoliš.
.....
Ako usporediš ovaj članak iz prvog (starijeg) i drugog (novijeg) nacrta, mislim da lako možeš zaključiti u čemu je razlika.

A onda se može i zaključiti s kojim dijelom Zakona o oružju se najvjerojatnije kosi Članak 2. iz novijeg nacrta pravilnika.
(hint: Članak 35.)