Carina i domaća pošta su bili 218,50 kn. Sve skupa oko 840 kn. Kod nas isti takav 1270,06 kn. (http://www.idel.hr).
Razlog kupovine je bila potreba za all in one alatom i kvalitetnom oštricom koja može dosta dugo držati oštrinu.
Prvi dojmovi. Premda je multitool, drška od titana jako dobro leži u ruci. Otvaranje glavnih oštrica i alata (4 kom) je jednostavno i lako. Ima bočno postavljene osigurače protiv povrata oštrice/alata i sprečavanje ozljeda.
- Oštrica (glavna) je od S30V čelika koji je danas jedan od top čelika u ponudi. Duljina je 3" (cca 75 mm) i širine nešto više od 2 mm. Tvornički je izuzetno dobro naoštren.
- osim glavne, ima i jednu nazubljenu oštricu s kukom, koja je mislim od 154CM čelika
- pila također duljine 3"
- turpija duljine 3"
ostali alati:
- otvarač konzervi / boca
- kliješta sa rezačem žice, krimperom i skidačem izolacije
- škarice
- Veliki i mali bit adapter sa setom bitova u kompletu s alatom
- ravni odvijač
- ravnalo (inch/cm)
Ono što me je posebno oduševilo jesu alke za nošenje. U kompletu s alatom se dobiju 2 i to skidajuća alka za nošenje i skidajuća kopča za remen. Stavljanje i skidanje je krajnje jednostavno i sigurno, bez mogućnosti pada ili loma.
Najlonske korice su posebna priča. Imam dosta noževa i alata ali ovako ovako nešto kvalitetno je rijetko za vidjeti. Jednostavno i učinkovito. Mala futrola je dovoljna za multitool, bitove, alke i kopče sa stražnje strane ima širok (opet) najlonski prišivak i za veći remen.
I, da, garancija je 25 godina.
Slike pošaljem uskoro nakon par dana guštanja.