postoji jos jedna varijanta a to je da mu je teta sa saltera rekla tako u svrhu "odjebavanja" sto je naravno po nepisanom naputku "odozgora"...
u meni nadleznoj PU je također "naputak" da se ne dozvoljava registriranje 2 kom oruzja istog kalibra i istog principa... primjer. 2x M48 u kalibru 7,9mm nemoze, ali ako je 1x M48 i 1x M76 onda moze iako su istog kalibra, razlicitog su principa rada... postoji li igdje pismeno takav naputak, ne vjerujem, ali znam da se provodi, sad ga jebi...
Da sad trazim nabavnu dozvolu za lovacko oruzje i zelim kupiti M48/K98 u 7,9mm (8x57) vjerojatno mi nebi dozvolili jer vec imam jednu... no sa druge strane, kad podnosis zahtjev za nabavnu dozvolu, ne traze da se navede kalibar oruzja nego samo vrsta cijevi (glatka / uzljebljena) i dali je rijec o dugom ili kratkom oruzju odnosno pistolj / revolver, i recimo da mi odobre nabavnu i ja kupim jos jednu K98 mislim da mi ju nemogu odbiti registrirati... no to je sad prica za sebe...
redboy wrote:Imam jedno pitanje da li je zakon o oružju išta mjenjan u zadnje vrijeme i da li je moguće sada izvaditi nabavnu dozvolu samo za držanje oružja. Znači posjedujem već dozvole za oružje i neki dan sam htio izvaditi nabavnu samo za držanje oružja (pištolja) kad ovi službenici u PP su mi rekli da se to više ne može dobiti da taj novi komad registriram na DiN pod lovačko oružje. Da li itko zna išta o tome ili je i ovdje u pitanju različito tumačenje zakona od postaje do postaje?
Vidis, kod mene bi rekli totalno suprotno, dozvolili bi mi jos jedno kratno oruzje na drzanje a mislim da bi mi vrlo tesko dali jos jedno na Lovacko DiN... na dugo nema ogranicenja osim onog gore spomenutog naputka i upitnog nacina provođenja istog...
P.S. Vidim da nobile vec drugi put odlazi sa foruma