jolly wrote:U svakom slucaju, novi mauser 98 lovacki, bez obzira na model ili kalibar, je tako napravljena i dotjerana puska, da je ja ne mogu prestati gledati.
Ali cijena za nas dzep je paprena.
Mislim da onaj ko cijeni mauser 98, (i zna sto je to), ima prosjecna hrvatska primanja, danas treba gledati da nabavi polovnu CZ 550 dok jos ima na trzistu. I po potrebi dotjerava, premda su nacelno vec vrlo solidne puske.
Od novih pusaka, imam dojam da je winchester 70 u nekoj zanimljivoj opciji, takodjer.
Ili zastava, koju cesto spominjemo. (listu sam naveo od najpozeljnijih prema dolje)
Ko hoce orginal ali doslovno akciju od Mausera 98, orginalnog vojnog, upakovanu u lovacki karabin,onda Zastavin M98 karabin nije los izbor.Ne proizvode se odavno ali ima polovnih u dobrom stanju.Cijena smijesna,ovaj moj je Mauser 98 koji je Zastava radila za Mauser krajem 80 ih,ima na sebi Mauser logo i oznake 98,nema Zastavinih oznaka.Da ih se naci a cijene su smijesne.Puska sasvim solidna.Okidac na ovom modelu je takav da bolji nisam nikad probao,kao da je neka puska za natjecanje?
Sto se tice kromiranih cijevi na lovackim karabinima, ja ne znam radi li to iko,mozda Haenel ali nisam siguran.Nema potrebe za to.Onaj kome cijev uhvati iamlo korozije danas uz koristenje ne korozivnih kapisli je bas zanemario pusku.Ja sam isto stava kao i Mirok.Nema sanse da ispalim korozivni metak iz mog lovackog oruzja,sanse nema.