Mike_Torello wrote:Trapavi wrote:U privatnom sektoru i bolesni idu radit jer znaju da se na sumnjiva bolovanja ne gleda ako se misli zadržat posao.
i nitko u tome ne vidi problem? nego se smatra i pohvalnim kako cak i u bolesti misle na dobrobit firme... a u stvarnosti je upravo suprotno... sto kad se razbole svi ostali kolege?
Imao sam priliku raditi u firmi koja je bolovanje placala 100% kao i godisnji... upravo iz razloga da ne dolazis bolestan na posao jer ce ti placa biti manja radi par dana bolovanja... politika je bila, radije ostani koliko treba da potpuno ozdravis nego da zarazis ostale s kojima radis. Zanimljivo da osim par sitnih izuzetaka nije bilo zlouporabe takve pogodnosti.
Mislim da nisi shvatio bit poruke.
Ja kao mikro poduzetnik mislim da mogu dati mišljenje.
Ja sebi NE MOGU priuštiti bolovanje!
Zašto?
Zato jer ako sam na bolovanju ,ni kune ne zaradim!!!
Sva plaćanja-komori,zakup prostora,režije(bez obzira što ih ne trošim) i sve ostalo,ja MORAM platiti i nikoga nije briga.
Tako sam morao i za vrijeme lock downa i nitko mi nije želio ni smanjiti obaveze,a kamoli ih otpisati za ta dva mjeseca ,iako sam to tražio.
Tako da je moj skor za ta dva mjeseca cca 8000 kn koje moram platiti iako mi je rad bio ZABRANJEN!
I da,da netko ne pomisli da nisam imao potrebe za bolovanjem,.....jesam ali nisam ga koristio.
Nakljukaš se sa antipiretricima i analgeticima i teši,tko te pita.
Znači dok si sposoban ustati na noge,teši,a kada nisi onda si već kandidat za Mirogoj,druge nema.
Pa ti sad kreni u privatne vode...?