Darko11 wrote:Ma kad je poznati youtuber Hitckok 45,poznat kao veliki ljubitelj Glocka ocijenio u svom usporednom videu da je XDM bolji pistolj, a covjek je pucao u zivotu iz svega na planeti osim atomske bombe,onda je vjerovatno bolji .
Nemoj zaboraviti da su Ameri veliki patrioti i da oni vole SVOJE. Barem 90% Amera nema pojma gdje se proizvodi taj gun koji se kod njih na trzistu prodaje pod drugim imenom. Taj potez HS-a je vrhunski odigrana utakmica, jednostavno tko got da je odradio taj posao treba mu skinuti kapu.
Tesko ces od Amera cuti da hvale neki strani proizvod, bez obzira i ako je puno bolji od njihovog, naravno za razliku od nas.
jolly wrote:....Moja osobna zamjerka je u opcoj ponudi tvornice, jer nema u ponudi za civilno trziste:
- lovacki karabin
- varmint karabin
- Poluatomatsku verziju VHS puske.
Tu su već davno podjeljene karte i to na svjetskom nivou, ako nemaš svoju proizvodnju cijevi, i neku svoju patentiranu akciju nema smisla ulagati u tu granu proizvodnje. Možda bi napravio vrhunski proizvod ali teško da bi mogao konkurirati onom što se danas proizvodi na planeti.
Kad tebe neko cita, taj nema druge opcije, nego da se hitno uclani u klub eko vunenog pletenja, vrtlarstva i hortikulture (uzgaja rozice) i da se mani hitno, odmah , pothitno i asap lova i streljastva!! Jer su lov i streljastvo corava posla po zivot opasna.
Kod tene nema umjereno.
Brojni proizvodjaci ovise iskljucivo o uvoznim cijevima, i nema problema. Barem ga ja ne vidim.
Ali ako das vise detalja mozda promijenim misljenje.
Turn better into best! Support your local gun shop! E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
........Jer su lov i streljastvo corava posla po zivot opasna.Kod tene nema umjereno.
Jesam ja to ikada rekao? Kada nešto zajebem ja to i priznam, pa nitko nije robot. Rekao sam da su pokušaji proizvodnje JEFTINIM materijalima završili umalo tragično a da su na žalost ljudi PIZDE jer na svoja loša iskustva ne žele upozoriti ostale pošto znaju da se neće moći riješiti krame koju imaju.
Brojni proizvodjaci ovise iskljucivo o uvoznim cijevima, i nema problema. Barem ga ja ne vidim.
Govorili smo o proizvodnji u HRVATSKOJ, varmint, lovačke puške i PA verzije VHS-a, meni to podrazumijeva proizvod koji mora biti pristupačan cijenom za širi broj korisnika i MATCH opciji koja bi trebala biti konkurentna nekoj srednjoj klasi na EU tržištu.
Ako to neka hrvatska firma može ponuditi svaka čast, ja tvrdim da NE može ( ne radi znanja, sposobnosti i razvoja) nego prema općem stanju prema poduzetništvu, skupim kreditima, 101 zahtijevu ekologije, porezima i nametima puška klase Howa bi koštala 3000 Eur za domaćeg kupca...a ti sam procjeni da li je to tako ili nije !
Imaš u startu dobru usporedbu, cijenu istog guna koji se prodaju u USA i u HR, koliko je u USA jeftiniji a u cijeni se nalazi X troskova koji trebaju da taj gun dodje na police u USA..pa kako brate ???
berbenn wrote:Jolly, za zastavu sam zna, a za ova dva prva iskreno nisam! Pa ovaj crnogorski ni ne izgleda na oko los!
A kakav je, to ne znam! Tesko da je to ista bolje od xdm-a jer ocito ga hvale!
xdm je savršen stroj ali i bez premca u svojoj kategoriji