Stanky069 wrote: ... Ali iskren da budem ne znam za ovakav slučaj kao što ja sad pokušavam...
Osim što triba paziti na propise, triba ti i malo sriće sa tetama na šalteru. Ovo što si poslao upit MUP-u, kad dobiješ odgovor, to ne znači automatski da će se i teta na šalteru s time složiti.
Evo ti jedna smišna priča iz iskustva. Davno je to bilo, prije digitalizacije. Studirao u Rijeci, bez prijave privremenog boravišta, nakanio kupiti MK pušku, išao na policiju, dobio upute, triba mi potvrda o
članstvu u strijelačom klubu i potvrda o ne kaznjavanju sa suda. Učlanim se na Drenovu, uzmen potvrdu o članstvu, idem na sud, tražim potvrdu o ne kažnjavanju, pita teta sve podatke i kaže vrati se
za pola sata dok ona istipka i pečatira potvrdu. Vratim se ja za sat, portir mi naravno opet traži osobnu da mogu ući, odem gore, pokupim potvrdu i vratim se kod vratara na izlazu da uzmem osobnu.
Vratar me gleda pa pita, ma što si ti ono išao gore, kaže mu pa po potvrdu o nekažnjavanju, daj da je vidim, ja mu pokažem, a on se počne smijati.
Pa kako možeš tražiti potvrdu u Rijeci, kad ti je adresa u osobnoj u Zadru ??? Kažem ja, pa vidiš da sam je dobio. On se smije i kaže, e pa nisi, vidiš da sam ti je ja sad uzeo. Idi ti u Zadar pa je traži tamo.
Onda mi objašnjava dalje, ta potvrda je formalnost, niko neće kopati po arhivima za tvoje prijave i kazne, nego se smatra da ako si došao po potvrdu, onda nisi kažnjavan, niti pod istragom.
Eto, da vratar nije toliko pazio što piše u mojoj osobnoj, ja bi dobija nabavnu, a ovako san mora u Zadar i sve ispočetka