berbenn wrote:Ako imas pistolj kojem je pukla igla, a imas za njega dozvolu za nosenje i imas je jer ti je zivot ugrozen(govorim hipotetski), zasto ne uzeti sa sobom svoj lovacki pistolj dok se ovaj ne popravi i dozvolu od oba? O tom pricam. U zakonu o tom ne pise nista!!!! Mislim da opcija sa oruznim listom za nosenje opravdava drugi pistolj posto u terminalu postoji razlog zbog cega imas takvu dozvolu!
Pročitaj zakon:
Članak 28.
S oružjem i streljivom mora se postupati s osobitom pažnjom.
Osobita pažnja u postupanju s oružjem i streljivom pokazuje se u njegovom pravilnom čuvanju, pravilnoj i stručnoj uporabi, nošenju, prenošenju i držanju u
ispravnom stanju.
Članak 32.
Vlasnik oružja dužan je oružje održavati u
ispravnom stanju, pravilno i pozorno rukovati njime.
Oružje je zabranjeno upotrebljavati na javnim mjestima ili na mjestima gdje se može ugroziti sigurnost građana.
Lovačko oružje ne smije se upotrebljavati izvan lovišta, civilnih strelišta ili drugih mjesta određenih za vježbe gađanja.
Športsko oružje ne smije se upotrebljavati izvan civilnih strelišta ili drugih mjesta koja su određena za vježbe gađanja.
Iznimno od odredbe stavka 4. ovoga članka, zračno oružje i luk smiju se upotrebljavati i na mjestima koja su po svom položaju ili po poduzetim mjerama osiguranja takva da se ne može ugroziti sigurnost građana.
Zračnim oružjem te lukom smiju se koristiti i djeca starija od 11 godina na športskim strelištima i na drugim mjestima određenim i uređenim za vježbe gađanja pod nadzorom trenera koji ispunjava opće i posebne uvjete iz članka 10. ovoga Zakona i uvjete propisane posebnim propisom o športu.
Oružje je zabranjeno dati na uporabu djeci, osim prema odredbama ovoga Zakona.
Kratko i dugo lovačko i dugo športsko oružje mora se izvan lovišta, odnosno strelišta prenositi u odgovarajućim navlakama ili kovčezima nenapunjeno, a kratko športsko oružje zaključano u navlakama ili kovčezima.
Ako budeš nosio lovačko oružje po gradu i u svrhu samoobrane ostati ces bez njega, a ako ti nešto nije jasno lex ti je odavno napisao:
lex-lutor wrote:UBIJEK je bolje da te dvojica VODE nego da te cetvorica NOSE !!!
[/quote]
Ja ti kazem sto govore ljudi iz prakse, a ja cu to dopisom pitati mup! Citam ja zakon, ali ova opcija o kojoj ja pricam se nikud ne navodi![/quote]
Daj onda i pitaj ako se smije voziti 8 ljudi u autu koji je registriran za 5 ako imaš i kombi koji je trenutno pokvaren ali regan za 8 ljudi , ono ponesem jednu i drugu promentnu knjižicu da se vidi ?