lex-lutor wrote:Mirok wrote:Ne kod tebe Lex,nema ni jednoga zabilježenoga slučaja gripe u Hrvatskoj!
Naravno da je to nemoguće,to SVI znaju čak i stožer,ali......politika odlučuje kod nas i o gripi.
Umoran sam vec pomalo od svega, najvise od toga sto se svakog tko propituje i sumnja proglasava neprijateljem zdravlja nacije, ravnozemljasem, antivakserom, teoreticarem zavjera itd. Ispada da su svi ti koji se USUDE PITATI " nepijatelji sistema" ?
Trazio sam vrlo jednostavan podatak na netu i nisam ga uspio pronaci , koliko je u postocima od POZITIVNIH na Covid zapravo pokazalo SIMPTOME bolesti? IB43 je dobar sa statistikom , mozda on zna za neki pamenti link ?
Potraži na Nature ili Science. Tamo svako nekoliko objave istraživanja toga tipa.
Problem je da se svakom novom varijantom podatak mijenja. Sve je više simptomatskih i pogađa sve mlađe. U Kaliforniji hara varijanta na koju cijepiva slabo djeluju. Srećom je malo zarazna i sa blagim simptomima.
BTW Poanta cijepljenja nije u smanjenju broja zaraženih, nego u smanjenju broja hospitalizacija. To sam napisao već više puta.
Znači, gleda se broj hospitalizacija i koliki je udio cijepljenih. Za sada ti podaci upućuju da su cijepiva efikasna. Pa su države koje su dostigle veću procijepljenost ukinule sve mjere, npr. Velika Britanija.
Kao što sam vam ranije napisao. Jednom kada se broj hospitalizacija dovede na razumnu mjeru. Sve mjere će nestati, postotak necijepljenih će biti prepušten sudbini koji su sami birali. Vjerujem da će se onom malom broju koji ne mogu biti cijepljeni iz medicinskih razloga napraviti iznimka.
Tužno je da smo se mi kao država svrstali u skupinu koja će ako stvari krenu naopako na jesen, prva biti izolirana radi male procijepljenosti.