- Klasičan Browning sustav sličan 1911, i s vanjskim udaračem/kokotom
- Uži pištolj, jednoredni okvir, imam šaku srednje veličine pa mi dvoredni (probao sam Mauser) malo glomazan, nezgrapan. Više volim plosnatije drške, bolje usmjeravam pištolj
- Dužina cijevi 114-130mm, pa i više ako je odgovarajući
- Jedan od onih čvrstih tako da bez brige mogu pucati i one viših tlakova po NATO standardima
Prijatelj mi nudi kao poklon novi CZ M70A, ali bez onih drški kao na Tokagypt https://i.pinimg.com/originals/0f/40/71 ... 3d7ae8.jpg mi je nezgrapan i neergonomičan.
Koliko sam vidio, idealan bi mi bio VIS Radom Model 35, ali ga je teško naći u dobrom stanju, i koliko sam vidio, svi su ratne proizvodnje tako da nisu baš neka ljepota, ipak ne želim škljocaru. Rado bih si uzeo novog VIS-a, ali koliko znam još se ne proizvode, iako je bilo najave da će početi.
Neki me uvjeravaju da uzmem jedan od HSP-ovih, ali osim što sam "staromodan", te plastika i unutrašnja igla/udarač, te njihov otponac nisu za mene, veći mi je problem što sam imao slučaj da neko staro vojno streljivo nije opalilo na prvi udarac, već tek iz drugog (nekih 25-30%). S novim streljivom nije bilo problema, ali svejedno.
Lijepo bi bilo imati SIG P210, ali cijene su paprene, tako da za sad ništa, osim ako dobijem na lutriji
Eto, ako imate još neki pištolj na umu, samo stavite.
Hvala na savjetu!