istra champion wrote:Imaš u Induchemu, S&B STD 2.56 gr. je 0.56 Kn/kom-VPC, pakovanje od 50 kom. Lovac je bio jeftiniji za 0.08 kn/kom, a tražena količina je bila 5000 kom.
Onty: imam K-17, nepoderiv; moram samo na njemu ugraditi ''target'' okidač da mi bude kao moje K-14-ice

. Inače streljivo S&B u cal.22LR nije za natjecanje iako je precizno na 25m (sa kratkim oružjem); barem 1 metak je ''flah'' po kutiji

Hvala na informaciji. Inače, gledao sam na
https://www.egun.de/ što ima od 22LR revolvera, pa sam našao S&W Model 17 i Colt Oficers Model Match, i cjene rabljenima su približno iste. Prema tvrdnjama na američkim forumima, oba su modela odlična, s time da se meni osobno Colt malo više sviđa. Međutim, Colt OMM se odavno ne proizvodi, i teško je doći do dijelova. U tome je S&W daleko povoljniji, stoga, ako idem na 22LR revolver, onda najverovatnije S&W.
Glede problema sa S&B streljivom, ako niste znali, baš radi toga, a i ujednačenijeg paljenja, Freedom Arms Model 83 22LR ima dvije udarne igle. Zapravo je to jedan komad, ali udarac u rub je dvostruk:
https://www.theduke.de/en/produkt/gun-a ... pin-22-lr/
Usput, koji S&W 17 imaš, govorim o broju iza modela ("dash number")?
Još jedno zamolba s moje strane, jer pretpostavljam da ti je poznato italijansko tržište. Naime, meni je Beretta Model 35 odličan pištolj. Toliko mi dobro leži u ruci da sam kao klinac pucao i pogađao iz njega da su se stariji za glavu lovili. Beretta je nekad radila veoma sličan Model 948 u 22LR, i često je imao dvije dužine cijevi. Budući da ja nisam za neka super ozbiljna natjecanja, uvjeren sam da bi čak i model 948 bio barem 3-4 bolji od mene, pa bi mi bio više nego dovoljan:
Međutim, Model 948 ima (za mene) nepremostivu falingu; koliko znam, frema mu je od aluminija. A ja i aluminij, a pogotova plastika, za dijelove na oružju nikako skupa.
PITANJE: Da li je Model 948 ikad rađen sa čeličnom fremom? Ili, postoji li neki drugi model veoma sličan 948, također sa čeličnom fremom?
Da, znam za M73 i M87 Target, ali nisam baš za njih zagrijan, iako su sigurno bolji od 948, posebno ovaj zadnji, koji je vrhunski pištolj.
Hvala na savjetu.