Mike_Torello wrote:da sad ne kopam po zakonu, gdje je tocno propisano na koji nacin streljivo mora biti odvojeno od oruzja? npr, na polici pored pistolja drzim jedan pun spremnik, tehnicki je on odvojen od oruzja. pogotovo ako je na jednoj polici ispod pistolja... ili drzis pistolj i streljivo u maloj "kasi" sefu, pistolj je od punog spremnika odvojen policom iako su i istom sefu... dakle ne posebni pretinac sa posebnim zakljucavanjem...
Ne da s ni meni kopati po zakonu, iako za ovakve stvari ne moreš biti sto posto siguran, jer ako zakon nije precizan, a često nije, onda ga se more tumačiti na više načina, ti na jedan a oni na drugi, a tvoj način je račun bez krčmara i uvik biva kako krčmar kaže. Kad sam ja kupova sefove, rekli su mi da su rađeni striktno po zakonu, doli je soška za puške, a iznad je polica s vratima i ključem, sve unutar glavnih vrata, koja imaju drugi ključ. Nisu oni ubacivali dodatnu bravu zaništa. Po tadašnjem zakonu vjerojatno je važilo nešto, a po novon, neznan. Ja ti na polici držim kratke cijevi s municijom od dugih, a doli duge cijevi s municijon od kratkih, tako da je sve propisno i ključem odvojeno, tako mi je bilo najjednostavnije, a krčmar neka računa kako oće.
Mike_Torello wrote:...Spremnik nije oruzje tako da nigdje ne propisuje smijes li drzati spremnike punima ili moraju biti prazni.
E, o tome bi se dalo raspravljati. Po meni, pištolj bez okvira i municije isto nije oružje ka što nije ni napunjen okvir, i jedno i druo su vitalni dijelovi kompletnog oružja, a ako su jedno do drugoga, lako se okvir ubaci u pištolj i onda imaš napunjeno oružje, spremno za paljbu. Ja mislin da je ideja zakonodavca bila da ti oduzme što je moguće više vrimena od trenutka kad odlučiš pucati do trenutka kad si spreman za povući obarač, valjda da ti se da vrimena za razmisliti što radiš i kakve posljedice mogu biti?