Ovisi kako koji, stariji modeli su bili zeru predugi, ovi noviji imaju malo dorađeni i poštelani okidač, nije u potpunosti istovjetan kao oni modeli iz recimo 2007. Pa hajde kad su svi navalili, da ja iskažem i svog trkačeg konja dok je još u tvorničkom izdanju. XDM-9 4.5 OSP. Još da se kolega Lex Luthor ubaci u priču sa tactical FDE modelom onda smo vidjeli sve

Inače moj je tek startao sa 131 ispaljenim metkom, nisam još uhvatio vremena da ga dobro istestiram. Inače imam za njega talijanski Cheddite koji je možda reload jer ima PPU čahure (ispucano 88 komada), njemački Geco (ispucano 17 komada), Pobjeda Technology/Maxxtech (ispucano 10 komada) i Sellier&Bellot (ispucano 16 komada). Namjera mi je protjerati još 69 komada kroz njega da to zaokružim na 200 ispucanih metaka, to bi mi trebalo biti početna točka da ocjenim koliko sam precizan sa tvorničkim ciljnicima. Iduće na redu je ugradnja Ameriglo Hackathorn seta ciljnika (prednji tricijski/točka, stražnji kompletno crn) i ispucavanje narednih 200 metaka da steknem početnu točku koliko mi leže novi ciljnici. Treća etapa bi trebala biti, barem je u planu nabavka i ugradnja elektro-optičkog ciljnika no trenutno je problem što za model koji želim nema pločice za montažu tako dok ona ne izađe u 1. kvartalu 2020. ništa od toga. Imam u dolasku Talon Grips nazovimo ih korice, pošto tradicionalno dizajnerski XDM nema izmjenjive korice kao recimo Beretta 92, CZ 75, Colt 1911... Talon Grips se lijepi na površinu pištoljske drške, postoji više modela koji nude jače grubu ili manje grubu površinu za bolji prihvat. Ja sam odabrao granulirane crne, koji podsjećaju meni po slikama najbliže K100 ili 120 brusnom papiru. Procjenio sam da s obzirom na konstituciju mojih šaka, prihvat i kontrakciju mišića ruke površina pištolja na pištoljskoj dršci ne pruža dovoljno trenja za moj ukus.