dejandlesk wrote:Kod nas ti ništa nije nemoguće, no takva prijava drastično ti umanjuje šanse. Nisi naveo, je li ta prijava već procesuirana, ili se još vodi postupak. Ukoliko se vodi postupak, zaboravi, jer Zakon o oružju onemogućuje izdavanje nabavne dozvole osobama protiv kojih se vodi sudski postupak, ili su pravomoćno osuđene za ........ Stav zakonodavca prema posjednicima (čitaj legalnim vlasnicima) nije baš na nekom visokom nivou. Činjenica je, da si bio posjednik legalnog oružja i zaradio takvu prijavu, gotovo sigurno, ostao bi bez njega. Pokušaj dobijanja nabavne dozvole nije baš jeftin, ako se uzme u obzir smještaj, liječnička,... Ako želiš, pokušaj, no mislim da je te novce pametnije uložiti igrajući lutriju. Nemoj zamjeriti ako nisi dobio odgovor kakav želiš. Pođi u svoju PP i raspitaj se. Ako dobiješ odgovor da ima šanse, dobro razmisli i odluči što ćeš napraviti. Sama činjenica je da vlasnici oružja maksimalno nastoje izbjeći bilo kakve "sumnjive" situacije, baš iz razloga posjedovanja oružja.
Sretno!
Nisam jos dobio pravomocno rjesenje,to se desilo prije koji mjesec,i jos uvjek cekam uplatnicu,ili sta vec.

Sta se troskova tice,koliko sam shvatio,ljecnicki ne moram odmah raditi,nego,ako mi odobre zahtijev,onda odem obaviti ljecnicki,istina? Sef imam otprije,u njemu sam drzao plinski pistolj,a i tih 100-njak kuna pristojba i nije neka lova.
Tako da,zapravo,i nemam sta izgubiti,ako i predam taj zahtijev. Vjerovatno i ocu,samo cu pocekati da se proces zavrsi,pa sta bog da.

I da,bio sam pitati u MUP-u,nije mi vrag dao mira,i odgovor jedne tete,koja je bila na zamjeni,je da mozda postoji sansa,ali da nije sigurna.
A odgovor tete koja stalno radi tamo je,da mogu zaboraviti na to 3 godine od kad mi stigne rjesenje. :/
Kao,cim ona vidi u evidenciji da sam kaznjen po tom clanku,odmah me skartira,makar,koliko znam,ona bas i ne odlucuje o tome,ili se varam?